Det kommer stadig nye forsøk på svindel via SMS. Siste eksempel er en SMS som gir seg ut for å komme fra Namsmannen. Ikke trykk på lenken dersom du mottar en slik melding, skriver politiet på sin side.

I SMS-en vises det til et brev som skal være sendt ut, hvor det etterspørres informasjon i en utleggssak. SMS-en er en påminnelse og inneholder en lenke hvor man oppfordres til å sjekke eller oppdatere saken.

Ikke trykk på lenken

Dersom du mottar en slik melding – ikke trykk på lenken. Namsmannen sender ikke ut SMS på denne måten, dette er et forsøk på såkalt smishing eller svindel via SMS.

Slike svindelforsøk kan fremstå som troverdige, mens denne SMS-en er skrevet på dårlig norsk. I tillegg er URL-en, eller lenken, misvisende. Lenken leder til en nettside som har som formål å stjele personlig informasjon.

Dersom du har trykket på lenken

Dersom du har vært uheldig å trykke på lenken, anbefaler politiet at du gjør følgende:

  • Endre passord på alle tjenester og nettsider som du har besøkt med mobilen umiddelbart.
  • Tilbakestill telefonen til fabrikkinnstillinger. Nettsiden lenken leder til, kan ha installert skadevare på telefonen din.
  • Dersom du gjenoppretter telefonen fra en sikkerhetskopi, må du sørge for at sikkerhetskopien er fra før du besøkte nettsiden.

Kilde: politiet.no