(Jærbladet)

19. desember ble det opplyst om at fem sjåfører fordelt på Bryne Taxi,Vibå Jærtaxi og Stavanger Taxi har testet positivt på covid-19. Personer som har reist med taxiselskapene i perioden 10. til 17. desember må være særlig årvåkne for symptomer.

22. desember er oppdatert status at flere taxisjåfører på Jæren har fått påvist covid-19, og kommuneoverlegene ber nå også folk som har tatt taxi i dagene 18.-21. desember om å være særlig oppmerksomme på symptomer. Dette gjelder spesielt turer til og fra Bryne.

Smittesporere jobber nå med på få oversikt over nærkontaktene. Smittevernoverlege Ruth Midtgarden i Stavanger kommune forklarer at denne typen saker medfører et omfattende detektivarbeid.

– Basert på det vi vet, oppfordrer vi særlig alle som har brukt taxiselskapene de aktuelle dagene fra holdeplasser på Bryne, eller til og fra flyplassen, om å følge ekstra godt med på eventuelle symptomer for covid-19. Folk bør ha lav terskel for å teste seg ved symptomer, understreker Midtgarden.

Sjåfører smittet i tre ulike selskaper

Meldingen kommer i kjølvannet av helgens hendelse. Lørdag ble det meldt om fem taxisjåfører som var smittet i tre selskaper i Rogaland. Dette var Stavanger Taxi, Vibå Taxisentral og Bryne Taxi.

Det har blant annet ført til at bilene ble vasket ned:

– Vi kjører med maske og har sprit i bilen. Jevnlig går vi over kontaktflater som beltespenner og håndtak, sier daglig leder i Vibå Taxisentral, sa Lars Alsåker til Jærbladet.