Det råder en viss usikkerhet omkring EIK og den videre satsingen etter at den trofaste og viktige generalsponsoren Norvetuva har gitt beskjed om at det Jan Petter Rasmussen-eide selskapet trekker seg ut som klubbens største bidragsyter. Dette betyr at klubben må på jakt etter en annen «rik onkel» – og i disse tider er det neppe noen tvil om at det ikke blir veldig enkelt. Nå frir klubben til næringslivet i hele Dalane.

EIK la på et møte med sponsorene onsdag ikke skjul på at den økonomiske situasjonen er utfordrende, men at klubben tar utfordringen og er villig til å gjøre det som må til for at klubben fortsatt skal ha et lag som kjemper helt i toppen i PostNord-ligaen. Vi krysser fingre og håper virkelig at EIK får det lokale næringslivet med seg, slik at det fortsatt blir en god grunn til å ta seg en tur «opp te Husabø.»

EIK fortjener all mulig ros og honnør for arbeidet som er lagt ned de seneste årene for å holde seg i det øverste sjiktet på landets tredje beste fotballnivå. Konkurransen i toppen i PostNord-ligaen er tøff hvert år, og det er ofte slik at den klubben med mest penger og smårike forsørgere gjør det best. For EIKs del har dette ført til at laget har vært i stand til å hente en del ganske gode spillere – som på dette nivået har tjent en helt grei lønn til 2. divisjonsspillere å være.

Men det kan være at meldingen om at Jan Petter Rasmussens sjenerøse bidrag kuttes, er kroken på døra for satsingen i klubben. Vi håper ikke det, men samtidig vet vi at store deler av næringslivet sliter med høye utgifter som følge av Ukraina-krigen og strømkrisen som fortsatt rår. Det er ikke sikkert at pengene sitter så løst. Det vil si: Det vet vi at pengene ikke gjør.

Molde Fotballklubb har Kjell Inge Røkke. Vålerenga har Tor Olav Trøim. De har spyttet inn et utall millioner kroner. Hvor mye Jan Petter Rasmussen og hans selskap Norvetuva har brukt på EIK, vet vi ikke – men det er ikke lommerusk. Egersund by og Teigen-familien klinger godt sammen. Tenk hva en brøkdel av Teigens herligheter kunne ha betydd for EIK?

Selvsagt har ikke byens milliardær Frode Teigen noe ansvar for å hjelpe EIK over den forestående kneika, men det er jo litt moro å tenke tanken om hva en så rik onkel kunne ha bidratt med – hvis målsettingen er å komme seg enda et hakk opp i divisjonssystemet.

EIKs ambisjon er fortsatt å være en del av norsk toppfotball. Konkurransen er som kjent knallhard – og med Eiger-opprykk og bare én divisjon bak EIK neste sesong, er det ikke godt å si hvordan ting ser ut etter 2023. Vi håper EIK får nok støtte til videre satsing, og at laget også i 2023 blir godt nok til å hevde seg helt i toppen. Med direktesendte kamper på nett-TV hos over 100 mediehus – i 30 serierunder – bør det jo bety noe å få vist fram den lokale firmalogoen, antar vi?