Onsdag vil snittprisen på strøm være på rundt 53 øre per kilowattime i Sørøst- og Vest-Norge. Det er den laveste prisen siden slutten av mai, skriver NTB.

Også i Nord- og Midt-Norge faller strømprisen onsdag, til en snittpris på henholdsvis 24,5 øre og 30,9 øre, viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

Dermed vil prisforskjellen innad i Norge være langt mindre onsdag enn den har vært mesteparten av det siste året.

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 52,8 øre per kilowattime (kWh) onsdag og en makspris på 1,62 kroner.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Onsdagens snittpris per kWh er 1,53 kroner lavere enn tirsdag og 51,3 øre lavere enn samme dag året før.

Prisfallet skyldes først og fremst mye vind i Norden, sier strømanalytiker Tor Reier Lilleholt i selskapet Volue Insight til NTB.

– De neste dagene er det forventet tre ganger så mye vind som normalt, sier Lilleholt til NTB.

I tillegg vil tilsiget til kraftmagasiner og elvekraftverk øke med rundt 200 prosent som følge av de store nedbørsmengdene som er ventet de neste dagene.

Også tyske priser har vært med på å dra prisene i Norden nedover de siste dagene.

– Midt på dagen ligger strømprisen i Tyskland ned mot null, på grunn av mye sol og vind. Men gjennomsnittsprisene i Tyskland er fortsatt høyere enn her, sier Lilleholt.

Maksprisen onsdag på 1,62 kroner per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 1,45 kroner lavere enn tirsdag og 53,5 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra en eventuell strømstøtte, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørvest-Norge vært 2,23 kroner.

Minsteprisen blir på 2,04 øre per kWh mellom klokken 23 og 00.

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.