(Avisen Agder)

Lørdag entrer hun idylliske Skåland Gjestegård på Moi. Skåland Gjestegård ble bygd 1932 som sanatorium/tuberkuloseheim, og ble drevet frem til 1959. Tuberkuloseheimen framsto da som et av Norges mest moderne sykehus, blant annet med røntgenutstyr. Fra 1967 og frem til 2014 ble stedet brukt som spesialskole og ungdomsbase for ungdoms- og barnevernsarbeid. Eiendommen ble så kjøpt av Heidi Ims Skåland og Svein Arild Skåland i 2016. Paret har siden brukt mye tid på å ivareta hovedbygningen og hageanlegget, og det for dette de får prisen.

Fra informasjonsskrivet som er sendt ut foran konsertene sakser vi:

Når blir det altså konsert: Ingebjørg Bratland er knapt fylt 30 år, men hun er allerede kjent både nord og sør i vårt langstrakte land for sin vakre sangstemme og enestående formidlingsevne.

Hennes karriere begynte i ung alder i folkemusikkmiljøet, men hun har beveget seg ut av dette og mot popverdenen – selv om låtene har et umiskjennelig Bratlandsk særpreg. Ingebjørg har de siste årene vært veldig aktiv på konsert-fronten og har turnert jevnlig med ulike prosjekter, deriblant med platene «Månesinn» i 2015, «Hjarteskjell» i 2017 og «Papirfly» i 2020, i tillegg til salmeprosjektet «Til Alle Tider» med Espen Lind i 2019 og juleprosjektet «Klokkene kallar» som bestod av en EP og en nydelig jule-antologi utgitt i samarbeid med Cappelen Damm på tampen av 2020.

Ingebjørg er nysgjerrig og oppsøkende i sine musikkvalg, og det er godt synlig blant et knippe av hennes mest kjente låter, som er en blanding av hennes egne og tolkninger av andres låter. Med låter som «Jul i Svingen», «Ingen som du», «På avstand», «Fordi eg elskar deg», «Ljos», «Stjernene» med Lars Vaular, «Vintersong», «Bror», «Di Ingebjørg», har hun boret seg inn i den norske folkesjelen. Live er hun en fabelaktig formidler, og en konsert med Ingebjørg byr alltid på nydelig låter ispedd lune anekdoter. Den miksen har gitt henne et stort og entusiastisk publikum over hele landet i tillegg til over 63 millioner strømminger på digitale plattformer og både gull- og platinatroféer for de fysiske utgivelsene sine.

Ingebjørg Bratland synger inn sommeren med en cover-versjon av “I Ungdommen” , opprinnelig en låt av det svenske bandet Mando Diao fra 2012. Teksten er oversatt av Ingebjørg selv og har fått et luftig og sommerlig preg.

Bratland fortsetter sin lille sommerturnè i Flekkefjord søndag. Da blir det konsert i Sundeparken, en av Flekkefjords idylliske parker. Konserten i Flekkefjord er søndag ettermiddag, og arrangør er Dalane Event.