En ny og delvis «hjemmelaget» redningsbåre skal bidra til å gjøre redningsarbeidet litt enklere når det er nødvendig. Lund brannvesen har skaffet seg ny redningsbåre.

– Vi har hatt flere oppdrag de seneste årene hvor vi har erfart at det hadde vært greit med et bedre hjelpemiddel når vi skal hente personer i terrenget, sier Stig Skåland i Lund brannvesen.

Å bære en person på vanlig båre er ganske ressurskrevende og vanskelig i terrenget, forklarer han.

– Ofte er det helikopter som kommer til unnsetning, men det er ikke alltid det er vær til å fly i. Av og til kan ting haste, da er det greit og ha egnet utstyr.

Båren har Lund brannvesen kjøpt gjennom Øystein Mong i Eigersund Røde Kors, og hjulet er kjøpt hos Troll Hundeutstyr, og brukes vanligvis til hjulvogn til hundekjøring.

– Selve understellet er tegnet og konstruert av Ove Skåland på teknisk etat. Hjulet kan enkelt tas av og/eller monteres på båren etter behov – hvis det ligger en person på båren. Båren kan ellers bæres på vanlig måte, eller dras langs bakken. Vi har uansett fått oss et nytt og viktig hjelpemiddel, mener Stig Skåland.