Det var ikke noe å si på fantasien da Isabella Fuglestad, Ella Bergly Tengsareid, Fredrik Berglyd, Mats Berglyd, Johanne Berglyd Tengsareid og Vanessa Fuglestad, bestemte seg for å samle masse snop som de solgte til forbipasserende i Egersund sentrum på lørdag. I tillegg spilte de trommer og lagde god stemning.

– Det var mange som kom bort og spurte hva de holdt på med. Noen tok imot snop, mens andre hørte på litt sang og trommer, for så å gi penger til en god sak. Folk er veldig rause, sier Karoline Birch Berglyd, som er moren til Johanne og Ella, som var med på innsamlingen.

Pengene de samlet inn skal gå til «Biler i Ukraina», som er en organisasjon som kjører biler til Ukraina. Bilene skal brukes til syketransport ved frontlinjen.

Ville hjelpe bestefar

Bestefaren til barna, Fredrik B. Berglyd, skal være sjåfør på den ene bilen som skal kjøres til Ukraina. Det koster 5000 kroner for å transportere en bil, og barna ville gjerne hjelpe. De fikk inn 1061 kroner til organisasjonen.

– Barna har lurt mye på hvorfor bestefar skal til Ukraina. Vi har fortalt dem at bilene der nede er fulle i hull og at de trenger hjelp til å frakte syke folk. Bestefar Fredrik fortalte barna at det koster 5000 kroner per bil, og at han gjerne skulle fått reklamert litt mer for det, slik at de fikk inn mer penger til organisasjonen. Da ordnet barna opp, forteller Karoline.

Bestefar Fredrik B. Berglyd ble spurt om å bidra av folk han kjenner i organisasjonen som bor i Sokndal.

– Han kjører til Spania hver sommer, så de visste at han liker å kjøre bil. De skal kjøre fem biler til Ukraina, og han skal være sjåfør for den ene. De kjører neste lørdag, forteller Karoline.

Det er også en egen innsamling på vipps til organisasjonen.