Venter på at Evangeliehuset skal rives

HAR FÅTT RIVETILLATELSE: Eger Bygg AS går nå i gang med å planlegge rivingen. Evangeliehuset, som den siste tida ble brukt som moske, ble totalskadet i brann 12. april i fjor.

HAR FÅTT RIVETILLATELSE: Eger Bygg AS går nå i gang med å planlegge rivingen. Evangeliehuset, som den siste tida ble brukt som moske, ble totalskadet i brann 12. april i fjor. Foto:

Beboere og medlemmer i sameiet Mosbekkgården hadde blitt lovet at det brannskada Evangeliehuset skulle rives innen utgangen av 2019. Det skjedde ikke

DEL

Styreleder Odd T. Hansen har på vegne av sameiet sendt brev til Eigersund kommune der de spør om det er søkt om rivetillatillatelse, eller om det er sommel fra Eger Bygg sin side som er grunnen til at bygget fortsatt står.

– Foreløpig har ingenting skjedd når det gjelder riving og rydding av branntomta. Beboere i sameiet Mosbekkgården er meget opptatt av denne saken. Branntomta er til stor sjenanse for alle naboer og for beboere på Mosbekk generelt, skriver han.

Evangeliehuset brant natt til fredag 12. april i fjor.

Ber om svar

I styremøtet i sameiet Mosbekkgården 13. januar ble Hansen oppfordret til å undersøke forholdene.

– Jeg ber derfor om opplysninger om kommunen har mottatt en søknad om rivningstillatelse, og om en eventuelt tillatelse er gitt. Fra vårt ståsted virker det slik som om alt har stoppet opp på grunn av sommel fra Eger Bygg sin side, skriver styrelederen.

Det er Eger Bygg AS som eier Evangeliehuset.

Har ikke somlet

Eier og daglig leder i Eger Bygg AS, Terje Midbrød, har forklaringen på hvorfor rivearbeidet har dratt ut.

– Forklaringen er at vi i fjor vår og utover året hadde det fryktelig travelt med en rekke prosjekter. Men det var ikke bare vi som var travle, det var også graveentreprenørene som må inn for å gjøre jobben. Vi har også ventet på en avfallsplan fra et eksternt firma, sier han.

Torsdag fikk Midbrød rivetillatelsen han trenger for å gå i gang.

– Nå skal vi i gang med å planlegge arbeidet. Dernest skal jobben ut på anbud. Vi er med andre ord i gang, men jeg kan ikke per nå si eksakt når rivingen kan starte, sier han.

Evangeliehuset og branntomta grenser mot en av Egersunds mest trafikkerte rundkjøringer.

– Det krever at vi må gjøre grundige forberedelser, legger Midbrød til.

Artikkeltags