– Jada, vi er forberedt på en tøff kamp, men er godt forberedt, sier Eiger-trener Stian Stapnes Hunnestad til Dalane Tidende.

Årets første obligatoriske kamp spilles i kveld, og Eiger har vært gjennom en oppkjøring som har vært preget av en del sykdom – i loikhet med de fleste andre lag.

Opp og ned

– Det har vært litt og ned, og noen ganger har vi vært veldig få folk på trening. De fleste har vel vært berørt av pandemien på et eller annet vis, men nå begynner ting å gå seg til. Vi er så godt forberedt og klare som vi kan bli, sier Eiger-treneren.

Laget har spilt tre treningskamper:

  • EIK 2-2 (3 x 20 min)
  • Sokndal: 4-0
  • Klepp: 3-6

– Kan bli jevnt

Eiger avsluttet sesongen i fjor sent i november ved å vinne 7-0 mot Ålgård. Laget endte på andreplass i 4. divisjon og tar mål av seg til å kjempe i toppen også i år. Kveldens motstander ble nummer tre og har fått en del spennende forsterkninger, meldes det fra Jæren.

– Jeg tror det blir en hard og jevn kamp. Etter noen måneder med trening blir det gøy endelig å spille en kamp som betyr noe. Vi har absolutt planer om å ta oss til 1. ordinære NM-runde, understreker Eigers trener.

Slekta samles

Det blir for øvrig det reneste slektstreffet i Hålå torsdag kveld: Varhaug-trener Simon Sæternes Stapnes kommer fra Egersund og er søskenbarn til Eigers trener – og Eiger-spiller Sigmund Stapnes Hunnestad.

– Jeg har ikke mye til overs for laget fra Eigerøy. Det står mye på spill og kampen betyr ekstra mye. Men det aller viktigste er selvfølgelig det som skjer på banen og at vi tar oss videre, sa Varhaug-trener Simon Sæternes Stapnes til Aftenbladet denne uken.

Til Jærbladet sa han:

– Målet er selvsagt å komme oss videre til en eventuell førsterunde mot Viking eller Bryne på Iden. Veien dit er dog ganske lang. I første omgang må vi slå et meget solid Eiger-lag, som tradisjonelt sett alltid hevder deg helt i toppen. Å spille bortekamp i Hålå er ikke enkelt for noen lag.

Eiger stiller med et bra lag, mener Stian Stapnes Hunnestad:

– Vi skal være sterke nok til å gi Varhaug god motstand. Et par spillere mangler, men vi skal bite godt fra oss.

Kampen starter klokken 19.00