Fire fingre i været – én for hver scoring.

Øyvind Garpestad leverte varene, og sørget mer eller mindre på egen hånd for at Eiger fortsatt kjemper om opprykk til 3. divisjon. Randaberg ble aldri noen trussel for eigergutta, som har vært i kalasform etter ferien.

– Nå er vi inne på rett spor, og har i og for seg vært det i mange uker. Vi vinner, scorer mange mål og har virkelig blitt et lag som er vanskelige å slå, sier Garpestad til Dalane Tidende.

Aldri til EIK!

Han har gått gradene i Eiger – og har aldri spilt for noen annen klubb.

– Slekta hører til Eiger, min far har nesten alltid vært i klubben. Det skal enormt mye til for at jeg forlater Eiger. Da må det være noe helt spesielt.

– Som at EIK rykker opp til OBOS-ligaen?

– Nei, jeg kommer aldri til å spille for EIK. Der går grensen. Jeg blir aldri EIK-spiller.

– Fordi ...?

– Eiger er klubben i mitt hjerte. EIK og Eiger har alltid vært rivaler, og slik skal det også være, mener Garpestad.

Det hører med til historien at unge Garpestads far faktisk spilte i EIK i perioden 1985 til 1997. Han noterte seg for 61 scoringer..

Forrige gang han scoret fire mål i en og samme kamp var under Lyngdal cup for nærmere 10 år siden. Fredagens seier var Eigers ellevte på rad, og laget ligger ett poeng bak lederlaget Hinna – som er motstander i Hålå i siste seriekamp i begynnelsen av november. Det kan fort bli opprykksfinale fredag 4. november.

– På det meste lå vi 11 poeng bak topplaget, og det var få som trodde at vi kunne hente inn Hinna og Riska, som lå foran oss. Nå puster vi Hinna i nakken, og Riska har vi passert. Vi fikk inn noen nye spillere etter sommeren, og det har styrket stallen. Det er konkurranse om plassene. Vi har også fått en fin flyt i spillet, og det har ført til mange poeng.

– Hva kjennetegner deg som spiller?

– Jeg er relativt rask, prøver å plassere meg godt og time løpene mine riktig. Det har det blitt en del av mål opp gjennom årene, sier Garpestad.

Lover fotballfest

23 mål på 21 kamper har det blitt i 4. divisjon så langt.

– Og flere skal det bli. Hver kamp er like viktig, og det hadde egentlig vært en drøm om vi kunne avgjøre alt på hjemmebane i siste serierunde. Da blir det fotballfest på Eigerøy, det kan jeg love.

Eigers øvrige målscorere mot Randaberg var Aleksander Kjellmann, Elion Shatri og Alexander Svanes.

KAMPFAKTA

Fotball, 4. divisjon

Eiger – Randaberg 7–3 (5–1)

Målene: 1–0 (5) Øyvind Garpestad, 2–0 (26) Aleksander Kjellmann, 3–0 (27) Øyvind Garpestad, 3–1 (32) Sander Schøld, 4–1 (43) Elion Shatri, 5–1 (45) Alexander Svanes, 5–2 (56) Lester A, Gundersen Mitchell, 6–2 (63) Øyvind Garpestad, 7–2 (75) Øyvind Garpestad, 7–3 (90) Ukjent

Eiger: Simen Håland – Jan Terje Søyland, Alexander Barstad Svanes, Sander Haugstad, Håvard Leidland – Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Sindre Håland – Øyvind Garpestad, Aleksander Nygård Kjellmann

Benyttede innbyttere: Even Utheim-Myklebust, Kjetil Vigrestad, Sondre Havsø Tveit, Fabian Fluge, Bjørn Sæternes Stapnes, Hans Marius Aakre Slettebø, Matias Leidland Løyning

Gule kort: Fredrik Førre, Ruben Sirevåg (Randaberg)

Dommer: Kristian Tjemsland (Frøyland IL)

Bøgh Hafsø-banen