Det var hjemmelaget som åpnet oppgjøret i solfylte Halden best, og var det førende laget spillemessig gjennom store deler av kampen. EIK på sin side var svært effektive, og påførte Kvik Halden sitt første tap på deres siste sju kamper.

Massivt press fra hjemmelaget

I løpet av kampens første omgang spilte Kvik seg til flere gode muligheter, men en svært god Anders Klemensson i EIK-buret holdt tigrene inne i kampen ved en rekke anledninger. Han reddet blant annet et straffespark fra Kviks franske stjernespiller, Albert Makiadi etter 23 minutter.

Spesielt livlig for vertene var tidligere EIK-spiller Adi Markovic, som kom til flere innlegg fra sin backposisjon gjennom oppgjøret og skapte store problemer for tigrene på venstrekanten.

Mens det var Kvik som hadde ballen mest i første omgang, og hadde det spillemessige overtaket, var EIK dødelig effektive på overganger. I løpet av fire minutter satte Jakob Dunsby og Stian Michalsen inn to kjappe scoringer som hjalp laget med å ri av stormen i første omgang - etter til tider stort Kvik-press.

Målet til Dunsby kom på et velplassert langskudd, mens Michalsen var våken å snappet ballen da Kvik Haldens midtstopper, Daniel Hultqvist, var uheldig å mistet ballen som bakerste mann. Alene med keeper gjorde Michalsen ingen feil.

– Vi viste at Kvik kom til mange innlegg, og var forberedt på det før kampen. Vi slet i første omgang mot laget som har flest innlegg i løpet av 90 minutter i hele avdelingen. I tillegg sto de med et høyt, aggressivt press, som gjorde at det åpnet seg overgangsmuligheter for oss, oppsummerer EIK-trener Ojan Bijan etter kampslutt.

Giftige overganger

Starten av andre omgang var påfallende lik som i første.

Hjemmelaget hadde ballen mest og skapte de største mulighetene, mens EIK var giftige på overganger da sjansen bød seg. Kvik fortsatte å slå innlegg, og skapte utallige målsjanser ved at vingbackene deres kom i overtall på kantene.

I det 54 minutt satte Bijan inn Marius Andersen i midtforsvaret for å rydde opp i boksen, samtidig som Jens Christer Stigedal og Jo Stornes Stålesen kunne bidra med å demme opp for innleggene.

Etter 56 minutter reduserte Kvik Halden etter et massivt trykk mot EIK-målet Målet kom, ikke overraskende, på et innlegg som Hultqvist tok ned før han serverte Øystein Næsheim som banket ballen uttakbart i mål.

Dagens flotteste mål var det Stian Michalsen som sto for da han tok med seg ballen inn på vertenes banehalvdel, før han spilte til Jakob Dunsby som uselvisk la igjen til Michalsen som løftet ballen over Orhan Simsek i Kvik-buret. Målet kom nok en gang på en giftig overgang, der EIK viste de også kan hamle opp mot motstandere som trykker dem tilbake i banen.

Etter 82 minutter satte innbytter Preben Fauskanger inn 1-4 for EIK med et sleivtreff på ballen. Den svake avslutningen fra spissen fra Åkra greier ikke Simsek å gjøre noe med, og ballen spratt inn i det åpne målet.

Treneren i ekstase

– Seieren var ekstremt viktig, og jeg synes guttene legger ned en formidabel jobb mot et godt hjemmelag som ikke har tapt på deres siste seks kamper. Vi kjemper utrolig godt på en tøff gressmatte selv om Kvik får oss ut av spillestilen. Det viser at vi også har flere strenger å spille på når vi blir kjempet ut av vår spillestil, forteller Bijan.

Videre forteller EIK-trenere at han mener hjemmelaget gjorde det vanskelig for dem, men at tigrene likevel hadde god kontroll og ryddet godt opp i egen boks.

– Vi kjemper heroisk i en vanskelig kamp. Guttene skal virkelig ha honnør for hvordan de står denne kampen. Det er imponerende å score fire mål på bortebane.

Nå venter Ørn Horten neste helg. Dette er også en kamp EIK må vinne om de skal henge med i toppen og ha forhåpninger om opprykk til OBOS-ligaen.

– Det blir en ny tøff kamp mot et godt, spillende lag. Vi må bruke uken godt å omstille oss. De gjorde det vanskelig for oss sist, og kommer nok til å forsøke på det nå også, avslutter Bijan.

KAMPFAKTA

Fotball, PostNord-ligaen 19. serierunde

Kvik Halden - EIK 1-4 (0-2)

Målscorere: Jakob Dunsby (15), Stian Michalsen (19), Øystein Næsheim (57), Stian Michalsen (65), Preben Fauskanger (83)

Dommer: Mohammad Hafezi (Reinsvoll IF)

Gule kort: Jens Christer Stigedal, Chris Sleveland (EIK), Mathias Engebretsen, Uranik Seferi (Kvik)

EIK: Anders Klemensson –Jo Stornes Stålesen, Bjørn Mæland, Ådne Midtskogen, Jens Christer Stigedal– Chris Sleveland, Stefan Lindmark, Stian Michalsen, Jakob Dunsby - Adrian Bergersen, Heine Åsen Larsen.

Benyttede innbyttere: Preben Fauskanger, Marius Andersen, Mats Petersson, Simen Hammershaug, Gabriel Andersen.

Halden Stadion.

Tabellen


Lag S P
1 Moss 19 43
2 Arendal 19 41
3 Egersund 19 40
4 Fløy-Flekkerøy 19 36
5 Kvik Halden 19 27
6 Strømmen 20 27
7 Ørn Horten 19 23
8 Sotra 20 22
9 Vard Haugesund 20 22
10 Odd 2 20 21
11 Ullern 19 20
12 Notodden 20 16
13 Staal Jørpeland 19 14