Dalane Tidende møter lagkaptein Chris Sleveland og Ådne Midtskogen på tribunen på Husabø. De er nettopp ferdige med en treningsøkt. EIK har så langt hatt en kjempesesong og ligger på en solid tredjeplass på tabellen, bare tre poeng unna direkte opprykk. De har begynt å kjenne på spenningen. Det nærmer seg en svært viktig hjemmekamp på lørdag mot Ørn Horten, der de håper å få med seg tre poeng.

– Vi håper selvfølgelig å få kontroll på kampen, sier de.

A-laget har fem «cupfinaler» bak seg som har gått meget bra.

– Men for oss er det viktig og alltid ta en kamp av gangen. Det handler om hele tiden å rette oppmerksomheten mot neste steg, sier lagkameratene.

Fokus og erfaring

A-laget har noen av sine største konkurrenter foran seg utover høsten. De skal spille mot Moss hjemme, Fløy hjemme og Arendal borte. Moss ligger øverst på tabellen, bare tre poeng foran EIK, mens Arendal ligger rett over EIK, bare ett poeng foran.

– Men vi tenker ikke så mye på disse kampene nå. Hver kamp vi spiller er jo en viktig kamp. Det er viktig å legge all energi i kampen som er rett foran oss. Akkurat det er vi veldig gode på, sier Chris Sleveland.

De forklarer at en av de største styrkene i laget er å holde fokus.

– Nå har vi alt å vinne og alt å kjempe for. Det er selvfølgelig god motivasjon. Det at vi har gjort det så godt så langt, gjør jo at vi er i angrepsposisjon, og det er en kjempefordel, sier de.

Kapteinen tror at det er en fordel for EIK at de har spillere på laget som har opplevd opprykksstrid før, som i fjor.

– De har følt på presset før og vet hva de går til. Det kan kanskje gi dem ekstra motivasjon. De vet hvordan det er ikke å klare det, og at verden går videre hvis det ikke blir opprykk. Det gjør gjerne at de klarer å holde hodet ekstra kaldt, sier han.

Gode kamerater og et samlet lag

Sleveland og Midtskogen forklarer at den generelt gode stemningen i laget gjør at samholdet blir veldig bra.

– Vi er gode på å spille hverandre gode. Gjør noen en feil, går vi ikke rundt og er sure på hverandre. Det er menneskelig å feile. Vi fokuserer heller på hva vi kan forbedre og jobber så sammen for det, sier de.

De to EIK-gutta tror at nettopp samholdet kan være avgjørende for opprykk.

– Selv om vi ikke er så mange lokale spillere, har vi bygget opp et fantastisk godt samhold i laget. Det at vi for eksempel har treningene på dagtid, gjør jo at spillerne som ikke bor her til vanlig, blir litt mer kjent med byen. Vi er flinke på å fokusere på andre ting enn fotball også, og har en trenerstab som minner oss om at fotball ikke handler om liv og død, selv om det av og til kan føles litt sånn når en går ut på banen, smiler Sleveland.

– Vi er flinke til å samles utenfor fotballbanen. Da spiller vi for eksempel kort sammen etter trening, eller finner på andre aktiviteter, sier kapteinen.

– Jeg er blitt veldig glad i gjengen og vi er blitt gode kamerater, legger han til.

Supporterne er gull verdt

Ådne Midtskogen, som er innflytter og på utleie fra Kvik Halden, trives godt i Egersund og i EIK.

– Det har vært veldig kjekt å bli kjent med byen og ikke minst supporterne. De er jo tolvte mann på laget, og vi får et helt spesielt bånd til dem. Selv om en ikke har lokal tilknytning på laget, så handler jo fotball fortsatt om det samme. En vil jo prestere så godt en kan uansett hvilket lag eller by en er i, sier han.

Chris forklarer at det er mange av spillerne som har sagt at de ofte stopper opp for å prate med ivrige supportere i byen på butikken, for eksempel.

– Det betyr veldig mye for oss at så mange viser interesse og engasjement. Det gir mening i jobben vår, sier Sleveland.

Tigerflokken har tatt seg kraftig opp denne sesongen, også i juniorform. Det synes spillerne er gull verdt.

– Det gir oss enorm motivasjon å se så mange supportere på tribunen som lager liv og gir oss støtte. Det er spesielt kjekt når det er unge fotballspirer som følger med, som gjerne har vært med å trent med oss, sier Ådne.

Chris og Ådne oppfordrer så mange som mulig, både unge og gamle, å ta turen for å se kampene deres.

– Supporternes tilstedeværelse kan gi oss det siste «pushet» vi trenger for å rykke opp, sier han.