Med tanke på opprykk til OBOS-ligaen kan EIK ha støtt på et skjær i sjøen etter «bare» å ha fått med seg ett poeng ut av oppgjøret mot tabellsvakere Ørn Horten på Husabø lørdag.

EIK skapte en rekke farligheter, og hadde blant annet noen eventyrlige muligheter mot slutten av oppgjøret. Men det ville seg ikke.

Inngangen til kampen mot Ørn Horten var enkel. Kampen burde vinnes for å knappe inn på forspranget Moss og Arendal har skaffet seg. Med seier i dag kunne EIK klatret på tabellen om de andre to lagene avga poeng. Selv om de ikke maktet å score i dagens oppgjør, ligger det fire matchballer i vente for tigrene. Den første kommer neste lørdag borte mot Notodden.

Overlegne i banespillet

EIK spilte en meget bra 1. omgang og var fullstendig overlegne i banespillet mot Ørn Horten, men gikk til pause på stillingen 0–0 etter å ha skapt noen gode muligheter på kontringer.

I den fine formiddagssola på Husabø malte tigrene opp sjanse på sjanse, anført av en svært livlig Jakob Dunsby på venstre kant. Dessverre for EIK spilte Kristoffer Solberg i Ørn-buret en stor kamp å holdt laget inne i kampen med flere kvalifiserte redninger før hvilen.

De siste kampene har EIK hatt for vane å score mye mål, men i dag var det dårlig uttelling på sjansene og effektiviteten til tigrene var lav. Det virket som om laget kunne spilt i en evighet uten å evne å sette inn den forløsende scoringen.

– Vi skapte noe sinnssykt med sjanser, men det ville seg ikke i dag. Jeg kan ikke klandre spillerne etter den innsatsen og utførelsen av kampplanen de viste, forteller EIK-trener Ojan Bijan etter kampslutt.

Jakob Dunsby var svært god så lenge kreftene holdt. Gjennom oppgjøret snurret han rundt med motstanderne å skapte farligheter de gangene han ble involvert. Det samme gjorde Stian Michalsen på motsatt kant, men det manglet det siste lille hos samtlige EIK-spillerne i dag.

Selv om Ørn Horten kom til noen langskudd i første omgang, virket det som om EIK kontrollerte oppgjøret greit – og bare trengte den forløsende scoringen. Den kom aldri.

Sjansesløseri og ineffektivitet

Som i første omgang var det mange muligheter for vertene å gå opp i føringen, men en god keeper på bortelaget vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre.

EIK fortsatte å dominere banespillet også i andre omgang mot et bortelag som stadig la seg dypere i banen. EIK har tidligere vist at de har flere strenger å spille på når det butter imot, men uansett hvor hardt de forsøke – ble det bare nesten.

Midtveis i andre omgang byttet Ørn inn hurtige Alex Krawiec og Gustav Helling for å forsøke å straffe EIK -laget som sto høyt i banen. Ved noen enkle forsøk var dette et vellykket taktisk trekk av bortelaget, men Ådne Midtskogen og Bjørn Mæland spilte begge en stor kamp å ryddet opp.

Det ble mer og mer tydelig når kampen ebbet mot slutten at Ørn var fornøyd med resultatet, da de lå med alle sine spillere dypt i banen. Samtidig var de ikke helt ufarlige på overganger med sine lynhurtige spillere.

På tampen av oppgjøret kom EIK til noen eventyrlige målsjanser. Ved én anledning forsøkte laget toppscorer, Adrian Bergersen, å runde keeper, mens Preben Fauskanger bommet på åpent mål etter et fantastisk innlegg fra Jo Stornes Stålesen.

– Som jeg har sagt mange ganger før denne sesongen, er jeg stolt over innsatsen guttene legger ned. Vi kjører tidvis over Ørn, og jeg kan ikke forlange mer. I dag var det stang ut, men vi evner å skape gode muligheter gjennom godt spill. Istedenfor å fokusere på sjansene som ble forsømt, velger vi å fokusere på å ha kommet til mulighetene gjennom gode bevegelser, forteller Bijan.

Videre forteller EIK-sjefen at laget nå gjør seg klar for en god treningsuke før de igjen er klare til å gå i krigen å kjempe om poeng mot Notodden.

– VI må bruke resultatet og prestasjonen til vår fordel. Neste kamp møter vi nok en god motstander som ønsker å gjøre det surt for oss. Vi må bare nullstille, og gjøre oss klare. I dag burde vi vunnet, men det er det som er så fascinerende med fotball. Selv om vi er det førende laget, og skaper desidert flest målsjanser – kunne Ørn på den andre siden scoret på én av deres muligheter, Vi er klare, og ønsker å revansjere dette neste kamp, forteller Bijan avslutningsvis.

KAMPFAKTA

Fotball, PostNord-ligaen 21. serierunde

Notodden - EIK 3-2 (1-2)

Målene: Adrian Bergersen (11), Stian Michalsen (18) Melvin Frithzell (24, 58), Elliot Hinsta (94)

Dommer: Johan William Grundt(Eidskog Fotball)

Gule kort: Stefan Lindmark (EIK), Matias Finnestrand (Notodden)

EIK: Anders Klemensson –Jo Stornes Stålesen, Bjørn Mæland, Ådne Midtskogen, Jens Christer Stigedal– Chris Sleveland, Stefan Lindmark, Stian Michalsen, Jakob Dunsby - Adrian Bergersen, Heine Åsen Larsen.

Benyttede innbyttere: Mats Petersson, Preben Fauskanger, Simen Hammershaug, Sivert Strangstad, Sebastian Sørlie Henriksen

Optime Arena, Notodden