EIK var det førende laget i første omgang, og så lenge ut til å reise hjem til Egersund med tre poeng etter nettkjenninger av Adrian Bergersen og Stian Michalsen før halvtimen var spilt. Med en solid andre omgang stakk Notodden kjepper i hjulene for EIK, og Ojan Bijans muligheter for opprykk til OBOS-ligaen.

Tidvis klasseforskjell

Innledningsvis ble EIK-forsvaret satt på noen prøver da Notodden forsøkte å tre ballen igjennom til den svenske toppscoreren Melvin Tony Frithzell, men etter at Adrian Bergersen fant veien til nettmaskene i det 11 spilleminutt og til pause, var det bare et lag på banen.

Notodden som startet oppgjøret oppløftende, ble ut over omgangen fullstendig avkledd av et aggressivt EIK-lag som virkelig gikk i strupen på hjemmelaget og tvang de til feilpasninger og balltap i en rekke situasjoner. Hjemmelaget som ikke hadde sluppet inn mål på hjemmebanen siden 18. juni var nonchalante i sine forsøk på å spille seg ut fra forsvaret, noe som førte til EIKs første mål.

Bergersens ledermål kom som en følge av godt press fra EIK-angriperne som førte til at en Notodden forsvarer slo en feilpasning som Stian Michalsen fanget opp og sendte uselvisk foran mål til Bergersen som trillet ballen i lengste hjørnet.

Kort tid etter var det Michalsen selv som sendte EIK opp i 0-2 ledelse, da han løftet ballen elegant over George Bokwe i Notodden-buret.

EIK kontrollerte begivenhetene i store deler av første omgang, og skapte flere farlige overganger etter at Notodden rotet bort ballen i det oppbyggende spillet. Det så lenge ut som EIK skulle kontrollere seieren i land, før storscoreren Melvin Fritzhell våknet, å reduserte for hjemmelaget etter 24 minutter i en situasjon der Ådne Midtskogen og keeper Anders Klemensson kommuniserte dårlig.

Mot slutten av omgangen hadde EIK noen gode forsøk, men det virket som om EIK-laget var preget av situasjonen og stressa etter Notoddens utligning.

Helsvart andre omgang

Notodden-laget som er i poengnød med tanke på videre eksistens i PostNord-ligaen, kom på banen med stor energi og trødde mer til i duellspillet. Samtidig virket EIK å være preget, og aggressiviteten de hadde vist i første omgang var fraværende.

Da det var spilt 57 minutter dukket Fritzhell nok en gang opp i gjestenes sekstenmeter, og mottok en flott vektet pasning fra en lagkamerat som han ekspederte knallhardt i nettmaskene bak EIKs keeper.

Scoringen fra svensken ga vertene blod på tann, og videre i omgangen skapte de flere farlige overganger - mens EIK på sin side virket tannløse og tamme.

Mot slutten av oppgjøret hadde Notodden noen eventyrlige muligheter til å avgjøre kampen på hurtige overganger, og det så ut som oppgjøret ville ende med poengdeling.

Men så, fire minutter på overtid dukket innbytter Elliot Hinsta opp å dunket Notodden opp i ledelsen til elleville jubelscener på Optime Arena. Hjemmelaget som spilte en svak første omgang karret med seg alle poengene, mens EIK må reise slukøret tilbake til Egersund med null poeng i bagasjen, og konstatere at det kan bli tøft å ta igjen Arendal og Moss på plassene foran dem på tabellen.

Nedbrutt trener og spillergruppe

– Dette var skuffende greier. Skuffende resultat etter en ok første omgang, åpner EIK-trener Ojan Bijan samtalen med da DT ringer ham kort tid etter kampslutt.

Han forklarer at førsteomgangen er grei, og laget hans er effektive å putter to mål som følge av god aggressivitet i presspillet. Videre forteller Bijan at de i pausen var enige om å gå "for dette" i andre omgang. ved å fortsette å sette press på hjemmelaget Han erkjenner at laget hans ikke kom ut fra garderoben godt nok forberedt og slet med effektiviteten og forvaltningen på kontringene

Videre synser han om det ble vanskelig for spillerne sine etter poengtapet hjemme mot Ørn Horten forrige helg.

– Etter å ha levert en god kamp på hjemmebane mot Ørn Horten der vi bare fikk med oss et poeng etter å ha misbrukt store sjanser, sitter det nok i underbevisstheten til guttene og preger dem fortsatt. Når vi i dag også sliter med effektiviteten og ikke får spillet til å gli, sniker det seg inn en følelse av at "dette går ikke i dag heller" i hodet til spillerne. Alle som følger med på fotball vet at resultater preger selvtilliten,. Etter Ørn Horten kampen gikk noe av luften ut av guttene, og det er min jobb å bygge de opp igjen. Det så lenge lyst ut i dag, før vi faller sammen, forklarer Bijan.

Moss topper tabellen, og har 49 poeng. Arendal følger på andreplass med 47, mens EIK innehar tredjeplassen åtte poeng bak Moss. I de neste kampene skal EIK møte Moss (hjemme), Arendal (borte) og Fløy (hjemme).

KAMPFAKTA

Fotball, PostNord-ligaen 21. serierunde

Notodden - EIK 3-2 (1-2)

Målene: Adrian Bergersen (11), Stian Michalsen (18) Melvin Frithzell (24, 58), Elliot Hinsta (94)

Dommer: Johan William Grundt(Eidskog Fotball)

Gule kort: Stefan Lindmark (EIK), Matias Finnestrand (Notodden)

EIK: Anders Klemensson –Jo Stornes Stålesen, Bjørn Mæland, Ådne Midtskogen, Jens Christer Stigedal– Chris Sleveland, Stefan Lindmark, Stian Michalsen, Jakob Dunsby - Adrian Bergersen, Heine Åsen Larsen.

Benyttede innbyttere: Mats Petersson, Preben Fauskanger, Simen Hammershaug, Sivert Strangstad, Sebastian Sørlie Henriksen

Optime Arena, Notodden