Etter at EIK-keeper Anders Klemetsson brakk foten i toppkampen mot Arendal, er det nå Sander Åke Andreas Lønning som vokter EIK-målet. Han er på utlån fra Sandnes Ulf fram til august, og blir en viktig mann også i kveldens cupkamp mot Vard Haugesund, som er i fin form.

SE KAMPEN HER:

Vard Haugesund slo Arendal 3–0 i forrige serierunde, og påførte EIKs opprykksjagende utfordrer en lei ripe i lakken. Det ligger an til en vanskelig 1. rundekamp på Haugesund stadion onsdag kveld – den kan du se direkte på Dalane Tidende.

Tror på en tøff kamp

– Vard er på opptur, og tok en sterk seier mot Arendal. Vi er forberedt på tøffe tak, og vet at dette ikke blir lett, sier Lønning til Dalane Tidende.

Han har fått en god start i EIK-målet, og debuterte med å holde målet rent i 1-0-seieren borte mot Aalesund 2. I kveld venter sterkere motstand.

– Vi har gjennomført gode treninger siden seieren i Ålesund, og jeg har kommet godt inn i gruppa. Det er en fin og ambisiøs gjeng, og jeg trives godt så langt. Avtalen går fram til august, men jeg ser ikke vekk ifra at den kan bli forlenget. Jeg håper og tror på en sportslig EIK-opptur fortsatt – også utover høsten, når den tid kommer, sier sandneskaren til DT.

Gjør forandringer

EIK-trener Kjell André Thu gjør noen forandringer på laget, ifølge EIKs hjemmeside. Robert Williams spares, og står over mot Vard. Han har en liten kjenning i den ene hofta, og EIK ønsker å være sikre på at han er klar til seriekampen mot Træff 2. pinsedag. Heine Åsen Larsen kom innpå som innbytter mot Aalesund 2, og er klar igjen. Det er også Adrian Bergersen, som trolig vil få sine første minutter på banen i år mot Vard.

Thu tror i likhet med keeper Rønning på en tøff bortekamp:

– Vard kommer fra en meget sterk seier mot Arendal i helgen, i en kamp der de også spillemessig var klart best, og lett kunne ha scoret både ett og to mål til i tillegg til de tre de scoret. Så vi møter et lag som ser veldig mye sterkere ut en det laget vi møtte i serieåpningen. Men vi skal uansett gjøre vårt beste for å komme oss til andre runde, sier han til EIKS hjemmeside.

EIK slo Vard 3-1 i serieåpningen innendørs i Storhall Karmøy.

Tapte mot EIK

Keeper Rønning noterte seg for flere kamper for Sandnes Ulf i Obos-ligaen i fjor, men brakk en finger mot slutten av sesongen. Han er dermed også kjent med hva det vil si å bli satt på sidelinjen med skade.

Da Sandnes Ulf møtte EIK til generalprøve på Sandnes før sesongstart, var det med Rønning i mål. EIK leverte en meget god treningskamp, og slo Sandnes Ulf 4–1.

– Så jeg har erfart at EIK har gode spillere og et godt lag. Nå er også skadesituasjonen mye bedre, og flere og flere er klare til innsats. Vi stiller et godt mannskap mot Vard Haugesund, og drar oppover fulle av selvtillit, slår EIK-keeperen fast.

  • I 1984 møtte EIK Vard i 2. runde på Haugesund stadion, der 534 tilskuere så hjemmelaget vinne 4–1.