– Kom igjen nå, gi alt dere har, sa instruktørene Tonette Sivertsen og Sofie Efteland til jentegruppa som de hadde ansvar for på fotballskolen.

Det var i alt 85 barn og unge fra EIK, Eiger og Bjerkreim som deltok på EIKs fotballskole. Egentlig skulle det være med barn fra Sokndal og Helleland også, men de hadde ikke fått ferie ennå. Jentene som instruktørene Tonette og Sofie hadde ansvar for var i aldersklassen 10–12 år.

– Det er veldig kjekt å få være med på dette, sier Tonette Sivertsen.

Kjekt å få motivere yngre jenter

Hun har nylig begynt å spille fotball på damelaget til EIK, og er bare 15 år gammel.

– Det er kjekt, fordi vi er et ungt lag. Vi har fått et flott samhold og jeg har blitt godt tatt imot på laget, sier hun.

Hun synes det er gøy å få være med å motivere andre unge jenter til å spille fotball.

– Det er god trøkk i denne gjengen. Noen av dem skyter hardt, sier hun.

Gøy, men slitsomt

På fotballskolen var barna delt inn i grupper og hadde faste instruktører. De fikk prøve seg på flere forskjellige øvelser, og rullerte rundt på banen på de forskjellige postene.

– Det kjekkeste med fotball er å spille kamp, sier Frida Stokkeland Ege (11) og Maiken Furuløkken Vamråk (10) fra Egersund.

De konstaterte at de var slitne, men at det var verdt det siden det var så gøy.

Ida Nødland (8) fra Vikeså syntes det gikk litt treigt på noen av øvelsene.

– Noen ganger måtte jeg stå i kø fordi de andre var treige. Jeg hadde lyst bare å springe forbi alle, smiler hun.

Victoria Vold (12) og Herborg. K. Gjøse (10) synes det var sosialt og kjekt med fotballskole.

– Det er gøy å spille fotball med så mange folk, og instruktørene våre er veldig snille, sier de.

Noen av jentene synes det er kjekkest når det er litt action på banen. Å presse litt kan være spennende. Sklitaklinger synes de også kan være litt kult.

– Men det er viktig med fairplay også, konstaterer Maiken Furuløkken Vamråk, som legger til at hun en gang vant fairplay-pokal.

Gøy når det skjer noe positivt

John Petersen, som er trener for damelaget til EIK og som jobber med spiller- og trenerutvikling i klubben, har hovedansvaret for fotballskolen. Han synes det er kjekt å se at så mange barn meldte seg på.

– Det er fint når det skjer noe positivt for barna. Her får de lært mye, og de får følge våre flinke og erfarne instruktører tett, sier han.

Fotballskolen strekker seg over tre dager, fra mandag til onsdag. Barna på fotballskolen får også være mye med A-lagsspillerne på EIK som fungerer som instruktører.