Et heltent EIK-lag skinte om kapp med solen i kampens første omgang, og det var ikke ufortjent at hjemmelaget ledet med fire mål da halvtimen var spilt. I PostNord-ligaens sjuende runde var EIK til tider fantastiske.

Pangstart og målfest

Som alltid slipper EIK bortelaget til med noen halvfarligheter før de tar tak i kampen, og dagens oppgjør var ikke ulikt. Innledningsvis var bortelaget på noen halvfarlige visitter, og tilfeldigheter kunne ført til en tidlig bortescoring.

Etter ti minutter var Jo Stornes Stålesen frempå og satte inn 1–0 for hjemmelaget etter godt spill. Simen Hammershaug sendte venstrekanten til EIK gjennom, og på blank kasse gjorde den hurtige rogalendingen ingen feil.

EIK produserte sjanser på løpende bånd. Etter 15 minutter var det dagens EIK-spiller, Simen Hammershaug, som gjorde alt selv, og sendte Husabø til himmels da han dro seg inn sentralt i banen og avsluttet fra seksten meter. Ullern keeper, Filip Terzic, ble stående på feil fot, og kom seg ikke ned for å redde skuddet til spissen i tide. 2–0.

Det meste stemte for EIK i første omgang. Seieren mot Vard Haugesund forrige serierunde, og seier i cupkampen mot Sola, så ut til å ha gitt spillerne selvtillit og troen på egne ferdigheter igjen. Kombinasjonene satt, og spillerne fant rommene som Ullern etterlot seg.

3–0 kom etter nydelig kombinasjonsspill da Jakob Dunsby fant Stian Michaelsen, som videre tredde igjennom Hammershaug. Nok en gang var spissen sikker da han trillet ballen bak Ullern-keeperen.

Hjemmelagets fjerde scoring kom da kaptein Chris Sleveland sendte av sted et innlegg i retning Hammershaug. Spissen hoppet over, og Sleveland sendte nok en gang hjemmepublikummet opp av setene da han sendte EIK opp i firemålsledelse etter 30 minutter. Vakkert fra midtbanesliteren.

Rett før pause fikk Ullern et strengt idømt straffespark, som Ismar Dizdar satte kontrollert til høyre for Anders Klemensson. Med 4–1 skulle man anta at EIK ledet komfortabelt, men andre starten på andre omgang ble hektisk for tigrene.

Kalddusj

Som så ofte før viste EIK svakhetstegn da de slapp seg ned etter å ha ledet tilsynelatende komfortabelt, og en følge av dette var at Ullern satte inn 4–2 da det var spilt 58 minutter.

Ullern endret formasjon i andre omgang, og det var vanskelig for EIK å vinne duellene da bortelaget flyttet opp midtstopperen Isar Dizdar.

De første 15 minuttene av andre omgang var svak, og Ullern hadde en rekke muligheter til å redusere. EIK fikk bedre grep om kampen da Thomas Hallstensen ble byttet inn etter 75 minutter, ettersom han greide å demme opp og ta de fysiske duellene mot den kraftfulle Ullern-kapteinen som var flyttet opp i forsøk på å slå langt fra bortelaget.

Etter 71 minutter satte Jakob Dunsby spikeren i kista da han mottok en pasning fra Heine Åsen Larsen inne i Ullerns sekstenmeter. Kantspilleren vendte av en spiller før han kontrollert satte inn hjemmelagets siste scoring.

Strålende fornøyd trener

Etter kampslutt forteller EIK-trener Ojan Bijan han mener laget spiller en stor førsteomgang, og ruller opp én rekke fine angrep. Han peker på at laget fint kunne scoret flere mål i første omgang.

Videre mener han at dommeren hjelper bortelaget inn i kampen, da han dømmer straffe til Ullern, i en situasjon der Ådne Midtskogen får en ball i hånden. Frustrasjonen kommer av at i en lignende situasjon mot Arendal, fikk ikke EIK straffespark.

– Jeg blir ikke klok på den handsregelen, og hvordan den praktiseres, forteller Bijan oppgitt.

Bijan forteller videre at det er 15 minutter av kampen der EIK slipper seg ned, og det fører til at motstanderlaget får to scoringen.

– Det var viktig for oss å følge opp Vard-kampen og vise at det ikke var en tilfeldighet at vi slo dem. Vi tar steg, men må bli mer bevisste på hvordan vi opptrer når vi leder. Vi tillater Ullern å komme tilbake i kampen, og det er ikke godt nok. Neste kamp er en tøff bortekamp mot Sotra, og vi må være klar da. Alt i alt gjør vi en god kamp, men det er bittert at vi slipper oss ned når vi har god kontroll og tillater Ullern å få initiativ i kampen, sier Ojan Bijan avslutningsvis.

KAMPFAKTA

Fotball, PostNord-ligaen

EIK - Ullern 5-2 (4-1)

Målscorere: Jo Stornes Stålesen (10), Simen Hammershaug (16,27), Chris Sleveland (30), Ismar Dizdar (40), Lars Austnes (58), Jakob Dunsby (71)

Dommer: Sondre Brudvik

EIK: Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Jo Stornes Stålesen, Sebastian Sørlie Henriksen - Chris Thodal Sleveland, Stefan Andreas Lindmark, Heine Åsen Larsen, Jakob Maslø Dunsby, Stian Michaelsen, Simen Hjerkinn Hammershaug

Benyttede innbyttere: Thomas Hallstensen, Sivert Strangstad, Preben Fauskanger, Adrian Bergersen, Christian Knappskog.

Tilskuere: 250

Idrettsparken Egersund