– Det var foreldrene, gjennom FAU, som ordnet billetter og sendte hele skolen til huskyfarmen på en helt vanlig torsdag, forteller rektor Gro Helleland.

Flott dag, flott opplevelse

– Ekte opplevelser gjennom historie, mennesker og natur, er visjonen på Sirdal Huskyfarm. Og jammen fikk alle på Heskestad skule oppleve dette, forteller Helleland.

Elevene hadde forberedt seg i forkant av skoleturen og «lest seg opp på» fortellinger om bestemor Gunhild Kvinen. Hun er bestemor til Odd Kvinen, som driver huskyfarmen, og kvinnen i Karthon Hålands bok «Gunhild Kvinen – Et liv i fjellheimen».

Nesten kjendis

– Også Odd Kvinen var godt presentert for elevene på forhånd. Så da alle elevene vasset i nysnø inn på farmen og opp på låven, var det store spørsmålet hvor Odd var? For elevene på Heskestad skule er han rene kjendisen. Både Odd, og svigersønnen, tok elevene med storm, forteller hun.

Mange inntrykk

Elevene fikk bli kjent med hundene, kjøre alene i spann, boltre seg i snøen og lære om naturvern og bærekraft gjennom Odds presentasjon av bestemora i en større sammenheng.

– Skoledagen på Sirdal huskyfarm gikk rett inn i læreplanen vår. Vi gjorde oss alle noen refleksjoner over de sporene vi setter igjen på denne kloden. Og vi fikk en ekte aha-opplevelse gjennom historie, mennesker og natur. Dette glemmer vi aldri, sier Gro Helleland, som på vegne av elever og lærer takker for opplevelsene de fikk.