Live Nodland (15)

Live Nodland har fått oppleve arbeidslivet i Lykkeliten barnehage i Hestnes.

– Jeg valgte denne jobben fordi jeg er glad i unger og liker å leke med dem. På jobb leker jeg med ungene, passer på at de har det fint, og at de ikke krangler. Jeg ville anbefalt denne jobben til personer som er gode med unger og kan ta ansvar. Det er en veldig gøy jobb.

Live har lenge vært interessert i å gå på helse og oppvekst på videregående, og oppholdet i Lykkeliten har gjort henne enda mer sikker på valget sitt.

Torje Tollefsen (15)

Etterpå fikk vi se oss rundt på Marine Technologies på Langholmen og snakke med Torje Tollefsen, som har skaffet seg jobb her i arbeidsuka.

– Jeg valgte denne jobben fordi både faren og broren min jobber her. Det ser interessant ut, og jeg tenkte jeg kunne få lært noe nytt. Her gjør jeg litt av hvert.

Torje storkoser seg på jobb og sier at oppholdet så langt har gitt mersmak.

– Dette er en jobb jeg mener passer for de fleste, spesielt for de som liker å spille mye, fordi du lærer om hvordan en pc funker. Den passer også for dem som har tenkt å gå elektrolinjen, og dem som liker å jobbe praktisk. Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe her senere, for det er en fleksibel jobb hvor du kan jobbe når det passer deg.

Torje tenkte å gå studiespesialiserende, men vurderer nå den nye linjen som Dalane videregående skole vil tilby.

Kristine Hasselquist (15) og Sunniva Sleveland (15)

Så tok vi turen bort til Alon thairestaurant i Egersund sentrum, hvor to av Lagård-jentene får prøve seg som servitører.

Kristine Hasselquist har deltidsjobb der til vanlig, mens Sunniva Sleveland ville prøve noe nytt.

– Jeg ville jobbe her fordi det er et sted jeg kan få jobb senere. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet her og syns også at det er spennende med andre arbeidstider enn jeg er vant med, forteller Sunniva.

De forteller at de får bidra med det meste, utenom å lage mat. De tar oppvasken, dekker på bordene, serverer mat til kundene, tar bestillinger og jobber bak kassen. Kristine trekker frem hvor godt miljø det er på denne arbeidsplassen, og sammenligner det med en stor familie.

Madelen Zakariassen (15)

Til slutt tok vi turen til Grøne Bråden skole, hvor vi fikk snakke med Madelen Zakariassen, som har fått prøve seg som hjelpelærer i andre klasse. Hun gikk selv på Grøne Bråden skole da hun var yngre.

– Jeg valgte denne arbeidsplassen fordi jeg har lyst å jobbe med unger, og fordi jeg ville se hvordan det var. Som lærer er jeg med og deler ut ark og hjelper til om det trengs.

Madelen forteller at hun egentlig ville være med i ambulansen, men siden dette ikke er lov, fikk hun heller være med på skolen. Hun forteller også at hun ikke er interessert i å jobbe på skole videre, men at hun likevel ikke angrer på oppholdet på Grøne Bråden.

Alt i alt virker elevene fornøyde og mener arbeidsuka er en både kjekk og lærerik opplevelse.