Foreldre og foresatte ved Rundevoll skole fikk SMS om stengt vei i Hestnes: – En misforståelse

IKKE STENGT, ENNÅ: Espen Johannessen i Eigersund kommune forteller at veien ut mot Hestnes ikke stenges 15. september, slik Statens vegvesen og Kolumbus har meldt.

IKKE STENGT, ENNÅ: Espen Johannessen i Eigersund kommune forteller at veien ut mot Hestnes ikke stenges 15. september, slik Statens vegvesen og Kolumbus har meldt. Foto:

Statens vegvesen og Kolumbus informerte om at veien ut mot Hestnes skulle stenges i godt over en måned. Det viste seg ikke å stemme.

DEL

Mandag denne uka fikk foreldre og foresatte med elever på Rundevoll skole SMS fra skolen om at veien ut mot Hestnes skulle stenge ved Lykkeliten barnehage fra 15. september til 26. oktober.

En forelder tok kontakt med Dalane Tidende og lurte på hvordan dette kunne stemme. Det fantes nemlig ingen informasjon fra kommunen om veistenginga – og særlig reagerte han på at veien skulle stenges så lenge.

Også Statens vegvesen opplyser på sine nettsider at strekningen Hestnes – Mølbachneset skulle stenges på grunn av veiarbeid, og at det ville bli lokal omkjøring i den samme perioden.

Feil datoer oppgitt

Espen Johannessen i Eigersund kommunes seksjon for vei og utemiljø tror endrede rutiner hos Statens vegvesen kan ha ført til det han forklarer er en misforståelse.

I forbindelse med sluttarbeidet med å bygge en ny gravlund i området mellom Hestnes og Rundevoll, skal nemlig veien mot Hestnes stenges en periode. Det skal da legges rør som skal føre ut overflatevann fra gravlunden.

T. Holand Maskin AS skal gjøre jobben for Eigersund kommune. Bedriften må søke om en skiltplan og oppgi datoer for i hvilken periode det skal gjøres. Det er her Johannessen tror beskjeden fra Vegvesenet til Kolumbus og skolen kommer fra.

– Men egentlig skal arbeidet starte først om 14 dager. Da skal vi grave over veien, og det blir omkjøring om den nye veien forbi gravlunden, sier Johannsessen.

Han forteller at Kolumbus og skolen har fått beskjed om misforståelsen, og at alle vil bli informert i god tid før veien faktisk stenger.

Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor lenge veien må holdes stengt, men det blir ikke så lenge som en måned, forklarer Johannessen.

Artikkeltags