De siste tre årene har damene i Eigers jenteforening holdt julebasar. Pengene har de syltet ned i påvente av et verdig prosjekt å bruke dem på.

– Vi hadde lyst å bruke overskuddet til noe som kommer alle i klubben til gode. Den gamle kafeen trengte virkelig en oppgradering. Det har vært utrivelig der lenge nok nå, sier Simons.

Rev ut alt

Frivillige, ektefeller og pensjonistene i klubbens torsdagsgjeng har stilt villig opp med arbeidskraft.

Vegger, gulv og tak har blitt revet og byttet ut. Nye møbler er bestilt og blir levert i januar.

– Vi i jenteforeningen har ikke deltatt så mye i selve renoveringsdugnaden. Vi har egentlig bare planlagt, bestemt og bestilt, smiler Simons.

Men det er ikke helt sant. Foreningen har tross alt produsert opp varer og gevinster til julebasarene i 2019, 2020 og, til sist, basaren i november i år.

Rant inn

I 2019 satt jenterforeningen igjen med 185.000 kroner etter basaren.

– I fjor ble det avholdt digital basar. Da hadde vi langt lavere forventninger til både deltakelse og inntjening. Derfor var det ekstra gledelig at resultatet ble hele 140.000 kroner i overskudd, forteller hun.

I år slo basaren alle rekorder.

– Vi var veldig spente før årets basar. Ville det komme folk? Bekymringene kunne vi ha spart oss. Det ble basar med stinn brakke og dundrende suksess. Salg av rullelapper, loddbøker, håndarbeid, julekranser og kaker med mer, sørget for 200.000 kroner i overskudd, smiler hun.

Liten rest igjen

Dermed ble det penger til en grundig renovering av kafélokalet.

– Kjøkkenet gjenstår, men vi håper at det skal bli penger nok til også å pusse opp dette. Nå får vi et trivelig lokale som folk igjen har lyst til å bruke. Vi har allerede fått inn flere bestillinger på leie av lokalet til vårens konfirmasjoner. Og så forventer vi at vårt nye, flotte samlingsrom vil styrke samholdet i Eiger FK og få enda flere barn og ungdom til å synes at det er kjekt å være en del av Eiger FK sitt gode miljø, legger Lillian Simons til.

Stimlet til Hålå for å gå på julebasar