I flere uker har han studert værmeldingene, Jan Skårland, leder for komiteen som for 15. gang inviterer til fotballfest på Husabø. Cirka 190 lag fra fjern og nær og 1.400 unger gleder seg til å sparke i gang ballen på søndag, og været har mye å si for opplevelsen.

– Det er veldig givende å organisere Lucky Bowl Cup, som både setter Egersund på kartet med sine flere tusen tilreisende og som så mange fremadstormende fotballspillere får så stor glede av, sier Skårland.

De smilende ansiktene fra morgen til kveld er en virkelig fryd for øyet, forteller han.

– Det er selvfølgelig mye arbeid å organisere en så stor fotballturnering, og det er mye som man må tenke på. Men den erfarne komiteen, ved Lise Valdemarsen Eik, Anne Marit Aarstad, Jan Eric Torres Gløpstad, Kethleen Risholm Sæther, Stine Knarrum, Henning Løvbrekke og Paul Hovland tar utfordringene på strak arm etter hvert. Det er egentlig bare været som er overlatt til tilfeldighetene, og til og med det ser ut til å falle på plass i år.

I løpet av lørdagen og søndagen er cirka 300 dugnadsfolk i sving, med oppgaver fra grilling av pølser, kakebaking, oppbygging av banene, organisering av parkering osv. I tillegg er det mange unge EIK-spillere helt ned i 13-årsalderen som vil få sin ilddåp som fotballdommer. Inntektene brukes til barne- og ungdomsavdelingene i EIK fotball.

– Alle som har lyst å oppleve stemningen er hjertelig velkommen til Husabø. Men vennligst bruk sykkel, eller ta beina fatt, for med tanke på utbyggingen av Husabø ungdomsskole kan det være vanskelig å finne nok parkeringsplasser rundt idrettsanlegget. Eventuelt kan du parkere i byen og ta skyttelbussen opp bakken, råder han.