Det ble ingen frihetens dag

VAR IKKE KLAR: Hønsehauken var ikke klar for å fly og får nå en sjanse til hos veterinær Aviv Livnat.

VAR IKKE KLAR: Hønsehauken var ikke klar for å fly og får nå en sjanse til hos veterinær Aviv Livnat. Foto:

Av

Mandag skulle hønsehauken, som har vært i veterinær Aviv Livnats pleie i flere måneder, slippes fri.

DEL

- Fuglen er en akrobat i buret. Jeg tror den er klar til å slippes ut igjen. Jeg har valgt denne dagen med omhu. I dag er det pesach, også kalt den jødiske påsken. Denne dagen handler om frihet og er til minne om da Moses førte israelittene ut av fangenskapet i Egypt, sier Livnat, som er israeler.

Bruddet hauken pådro seg da den fløy inn i et stuevindu i et boligfelt i Egersund, er leget.

- Pinnen som stod i beinet, ble tatt ut etter to måneder. Fuglen har fått pleie i ytterligere to måneder. Jeg tror den er klar, sa Livnat før han åpnet buret.

Et par friske klospark i skaren på et jorde ved Ytre Nodlandsvei måtte til før hauken tok vingene fatt. Men den vinglende flygeturen ble ikke lang. Turen endte i et gjerde.

- Dette ser ikke bra ut. Jeg liker ikke at den ser ut til å henge med vingen. I buret virket den frisk og akrobatisk. Men nå ser jeg at jeg ikke har andre valg enn å fange den inn igjen og gi den videre pleie.

Tross haukens høylytte protester og forsøk på å gjemme seg i en busk, havnet den tilbake i transportburet igjen.

- Jeg er skuffet over at den ikke fløy. En fugl som ikke kan fly, eller har mulighet til å jakte, slipper jeg ikke ut igjen. Vingen kjennes fin ut der bruddet var, men jeg vil ta nye røntgenbilder av vingen for å forsikre meg om at det er i orden. Nå vil hauken få ytterligere pleie i om lag en måned, før jeg gjør et nytt forsøk på å slippe den fri, sier Aviv Livnat.

veterinær Aviv Livnat, hønsehauk

veterinær Aviv Livnat, hønsehauk Foto:

Artikkeltags