Alt ligger an til folkefest og folkevandring til Vikeså når Bjerkreimsmarken åpner fredag – og holder det gående med aktiviteter og gode tilbud helt frem til dørene stenges sent søndag ettermiddag. Bjerkreimsmarken er uten tvil årets store løft i kommunen – og det er mange som løfter i flokk for at dette også i år skal bli en suksess.

Bjerkreimsmarken tar ifølge arrangøren utgangspunkt i sauen og saueutstillingen som var tradisjon i 40 år. Det blir fortsatt sauer og lam å se og høre, og ikke minst skal de beste værlammene kåres. Dette blir et høydepunkt for mange, og en skal ikke glemme at Bjerkreim fortsatt er en av landets desidert største sauekommuner. Derfor er denne kåringen viktig og spesiell, og det er ikke så rent lite prestisje forbundet med å gjøre det godt i kåringen.

Utstillere fra Bjerkreim, omkringliggende kommuner og også tilreisende kommer til Bjerkreimsmarken for å vise seg frem og tilby varer og tjenester over en lav sko. Her skal det smakes, ting skal lages og presenteres – og målsettingen er selvsagt at utstillere og arrangør sitter igjen med en pen slump penger etter tre hektiske dager. Det er alle vel unt, og det er ikke få timer som ligger bak deltakelsen på marken.

Litt utpå dagen fredag blir det åpning av en ny frisbeegolfbane. Dette er noe de yngste i bygda garantert ser fram til, og banen har kommet i stand som følge av ungdommelig pågangsmot og ivrig arbeid. Det er viktig at kommunen lytter på innspill fra de yngre, noe som kan få enda flere til å bli i kommunen fremfor å flytte ut. Jo mer Bjerkreim har å tilby de yngre og den oppvoksende generasjon, jo større er mulighet til å unngå fraflytting.

Bjerkreimsmarken samler bygda, og viser også det gode forholdet som er mellom lag, foreninger og kommune. Sett utenfra virker dugnadsånden fortsatt å være god, selv om det nok kan ha vært litt mer vrient enn før å samle troppene etter en slitsom korona-periode. Vi håper og tror på flotte dager der Bjekreim kommunes stolte innbyggere byr på det beste bygda har å vise frem.

Det er ingen grunn til at det ikke skal bli gøy på landet. Lenger bak i avisen kan du lese flere artikler om årets marken, og vi oppfordrer virkelig folk til å ta turen. Kanskje dukker også TV-aktuelle Arvid Mæland opp?