Forslaget ble satt fram av Trond Arne Pedersen, men vedtaket var enstemmig.

– Vi kan ikke drive rovdrift på de ansatte, sier styreleder Borgny Eik.

Museet vil fortsatt være åpent for private arrangementer, men slik det ser ut i øyeblikket, blir det altså ikke sommeråpent for publikum i 2023.

– I år har vi måttet flytte ansatte fra Dalane Folkemuseum på Slettebø til Jøssingfjord for å få det til. Det kan vi ikke fortsette med. Skal vi kunne ha åpent i Jøssingfjord, trenger vi mer bemanning. Vi har tross alt et ansvar for å drifte både museet på Slettebø og fajansemuseet i Egersund sentrum og oppfylle kravene som er satt til virksomheten. Uten flere folk sliter det veldig på de ansatte. Men det blir muligheter for arrangementer også i fortsettelsen, slik som konserter og boklanseringer, forklarer Borgny Eik.

Drifta i 2023 var eneste sak på dagsorden da styret var samlet i forrige uke.

– Skulle vi hatt åpent i Jøssingfjord neste sommer, måtte vi kanskje ha stengt på Slettebø. Det hadde vært alternativet, påpeker styrelederen.

Nå krysser hun fingrene for at det kommer ekstra midler til museet.

– Partiene forhandler nå både i stat og fylke. Foreløpig har vi ikke fått noen signaler. Jeg håper veldig på en budsjettlekkasje snart, sier Borgny Eik.

Museet mangler 16 millioner kroner til de siste investeringene og 2,8 millioner kroner i året til drift. SV, som forhandler med regjeringspartiene på Stortinget, har funnet midler til "Dalanes største kulturprosjekt" i sitt alternative budsjett. Det samme har Venstre gjort.