I fire dager, onsdag til lørdag – er det duket for helgesprell i Sokndal. Linn Stene og Ole Gabriel Urdal fra Heroes of Haua håper at dette kan være et arrangement som treffer alle målgrupper.

Helgen er fylt opp med program.

– Det begynner med basar hos Rita i Legoland på onsdagen. Her pleier det alltid å være stappfullt, forteller Stene.

– Det er alltid ordentlige basarpremier her. Hvis du får strikka grytekluter får du i alle fall en gryte i samme slengen, fyller Urdal på.

Ellers er det nok av nye ting å prøve, for både store og små.

– Det blir jo fort til at hvis barna vil prøve noe, så må de voksne også. Ingen av aktivitetene krever god fysisk form, og man må for det meste bare møte opp, sier Stene.

Sykkelorientering i hele bygda

«Sportsprell» er et sykkelløp både for de som ønsker å få seg en god treningsøkt, og for de som bare vil ha det gøy.

– Vi har satt opp forskjellige poster rundt om i hele bygda. Noen ligger langt borte, og er rene poengposter, imens andre har en oppgave som skal gjennomføres, forteller Urdal.

Heroes of Haua har tidligere hatt 44 lag påmeldt på «Sportsprell», og har opprettet en egen komite som har ansvar for planlegging og gjennomføring.

– Vi låner orienteringsutstyr fra Egersund Orienteringsklubb, og de hjelper oss også med å samle inn all dataen.

Foredrag og fest

De to foregående årene har Heroes of Haua bare kunnet arrangere aktiviteter ute, men i år er de tilbake med foredrag og fest på Bakkaåno Camping.

– Vi får besøk av en friluftsmann som heter Lars Verket. Han vil fortelle og hans opplevelser, og ulike måter å drive friluftsliv på, forteller Urdal.

– Da vi arrangerte «steil, steil» i skateparken så vi at vi traff barn og ungdommer som ellers ikke passer inn i andre fritidsaktiviteter som finnes i bygda. Steiling er jo ofte et sosialt tabu som forbindes med mye klaging og potensiell fare, men har kunne vi gjør det til en sånn gøy ting som blir veldig kult, sier Stene.

Samme helgen arrangerte Heroes of Haua sin ungdomsforening også fotballturnering, og da var det nesten ingen av de samme barna som kom.

– Vi syns det er viktig at alle føler seg velkomne, og på denne helgen ser vi at vi traff to svært forskjellige målgrupper.