– Vi blir garantert ikke rike av dette, men det er kjekt med alle de hyggelige tilbakemeldingene vi får, meddeler trioen Margunn Olsen og ekteparet Johan og Thyra Bjerkreim, tre av klubbens om lag 20 medlemmer.

De sitter vakt i Kulturbanken på Vikeså, lokalene som kulturskolen i Bjerkreim normalt bruker. Kommunen spanderer, de betaler ingen leie – og byr på nykokt kaffe, kaker og lapper.

18 utstillere

Det er 15 lokale utstillere med i år, mens tre gjesteutstillere har fått plass. Det har titt og ofte kommet besøkende innom. Mange har også handlet.

– Vi gjør jo ikke dette for å tjene penger. I hvert fall ikke vi amatører, men kanskje gjesteutstillerne. Den første uken var det snakk om at det ble solgt ulike artikler for cirka 40.000 kroner. Etter det har salget også vært bra, forteller Margunn Olsen.

Tilbake til normalen

Brukskunstforeningens salgsutstilling har alltid vært populær. Det er 37. gang den arrangeres, og i år er det i skikkelig fullskala – når koronaen mer eller mindre ikke plager oss veldig mye.

– Det er godt å være tilbake til normalen. Mange har savnet dette. «Alle» har jo sittet hjemme og putlet med sitt, og på denne salgsutstillingen ser vi en del av alt det gode og fine som er gjort og laget i løpet av koronaperioden. Når det er sagt, har vi i løpet av denne tiden også en utstilling gående hele tiden borte på Esso-stasjonen like borti veien her, opplyser Olsen.

– Hvem er det som kommer innom?

– Fastboende og tilreisende. Her om dagen var det noen fra Florida innom. Også en fra Skottland var her. En annen mann sa at han hadde sett skiltet, men kjørt forbi. Vedkommende snudde, og kom innom etterpå, sier Olsen.

Stort utvalg

Fantasien har ingen grenser, det kan en se når en kommer inn i det godt fylte lokalet. Bord og vegger er fylt med alt fra nøtteknekkere til klokker, hjemmestrikkede produkter, duker som er vevd, keramikk i mange farger og fasonger, broderier, foto, kort, malerier, smykker – kort sagt det en kan tenke seg.

– Vi er veldig godt fornøyde med bredden, og en skal være ganske kresen for ikke å finne noe, mener Thyra Bjerkreim.

– Hvordan er det med rekrutteringen i foreningen?

– Den kunne uten tvil ha vært bedre, det må vi bare innrømme. Vi er en gjeng godt voksne mennesker, men hvis vi får høre at det har kommet unge tilflyttere til bygda, tar vi gjerne kontakt hvis vi hører at de kanskje kan være interessert i det vi bedriver. Noen må jo ta over en gang, og jeg drømmer om at vi kan rekrutterer noen yngre medlemmer. Vi samles rett som det er, og sitter ikke bare hjemme hver for oss. Vi er sosiale, og trives når vi møtes, sier Margunn Olsen.

Gratis servering

Nå girer de opp for siste innspurt. Søndag er siste åpningsdag.

– Vi håper enda flere kommer. Det er mye fint å kjøpe, og så har vi altså gratis kaffe og kaker, meddeler Johan Bjerkreim.

PS! Kaffen var så god at DTs utsendte like godt drakk to kopper. Det var heller ingen usmak på lappene – med syltetøy!