– Resa Saffa Park måtte dessverre melde avbud på grunn av sjukdom. Men vi prøver igjen til våren. Konserten er utsatt til 1. april, opplyser Jarl André Landmark i Konsertklanen.

Konserten skulle ha vært tidenes første i det nye vitenmuseet. Landmark så fram til det – og gleder seg nå til april.

– Vi har jo hatt en del konserter i Jøssingfjord-området, men ikke i selve museet. Det er veldig gøy at vi får bruke kaféen til slike arrangementer. Jeg har fulgt godt med på byggingen og prosjektet rundt Jøssingfjord Vitenmusem, og synes det er stas at vi får være en del av det, sa Landmark til Dalane Tidende tidligere i uka.

Han mener det er et unikt konsertområde, noe som samsvarer godt med konseptet til Konsertklanen.

– Inne i kafeen er det kjempehøyt under taket og store vinduer, som blir ryggen bak scenen. Felles for vitenmuseet og Konsertklanen er fokuset på lokal industrihistorie og natur. Vi ønsker å være varierte og nyskapende i valg av konsertsteder, sier han.

Sokndal-natur, jazz og vintage

Days of August er kjent for å ha en drømmende og nostalgisk stil som ligger innenfor indiefolk-sjangeren.

– Musikken til Frank Christian Brambo er inspirert av naturen i Sokndal, så det passer jo ekstra fint inn, sier Landmark.

Resa Saffa Park, som egentlig heter Theresa Frostad Eggesbø, har med sin særegne og sjelfulle stemme fått gode tilbakemeldinger for sine utgivelser og konserter. Hun er for mange også kjent som skuespiller, blant annet som karakteren Sonja i serien Skam, og som karakteren Saxa i Ragnarok. Resa Saffa Park forelsket seg i å synge jazz i tenårene. Hun er inspirert av sangere som Billie Holiday og Chet Baker, og musikken hennes er en moden blanding av vintage, ærlig og særegen lyd, samt soulful vokal, catchy melodier og modige tekster, ifølge Konsertklanen på Facebook.

I 2020 gav hun ut debut EP-en «Dumb and Numb» som er en blanding av vintage disco og jazzpop, som høstet strålende kritikker hos medier som Subjekt og The Line of Best Fit. Etter et år i studio med produsent NYLAN, var hun klar med ny EP i samarbeid med Propeller og Unity Group. Utgivelsen «Spaces» sikret spillelister hos NRK P3, status som «Tidal Rising Global», i tillegg til omtale hos Visual Atelier og Hurriyet, ifølge Konsertklanen på Facebook.

Som en av artistene som har boblet under pandemien, var spenningen stor da Resa Saffa Park endelig skulle opptre på årets Vill Vill Vest og By:larm. Til publikums begeistring leverte hun (med band) et av festivalenes høydepunkt, ifølge Dagsavisen, NRK og Bergens Tidende. «Når det kommer til å være lovende sanger og låtskriver var hun kanskje den aller beste denne første Bylarm-kvelden», skrev Bergens Tidende den gang, ifølge Konsertklanen på Facebook.

Tiårsjubileum

Det er faktisk ti år siden Konsertklanen arrangerte sin første konsert. Da var det konsert i kraftstasjonen, som er en del av bygget i Jøssingfjord Vitenmuseeum.