– Å invitere til hund og barn-trening er noe vi aldri har gjort før. Det er barna selv som har hatt lyst til dette. De har mast på meg på skolen, og spurt om det ikke går an at de også kan få være med og trene hunder. Jeg tok dem på ordet, og lørdag arrangerte jeg trening i regi av Dalane hundeklubb, forteller Berg.

Kom uten hund

15 barn var med på treningen.

– Noen av barna som deltok eier ikke engang hund. Det løste vi med at de fikk låne en hund. Jeg har selv tre stykker, så dette var ikke noe problem, forteller Berg.

Alle sammen storkoste seg.

– Barna fikk prøve å ta hunden med på slalåm og hopp, men dette var ingen konkurranse, og de kunne løse utfordringene akkurat slik de ville. Det var viktig at det ikke skulle være en riktig og en feil måte å gjøre dette på. Poenget med treningen var at vi skulle ha det gøy sammen, og det hadde vi. Også foreldre som fulgte barna, koste seg. De hadde tatt med både grillmat og kaker, forteller hun.

Litt lærdom også

I tillegg til lek med hund var det lagt opp til at barna skulle lære litt om hvilket ansvar det er å ha hund.

– Vi snakket om dette med å plukke opp hundeskitt, og om å ha respekt for hunder, forteller hun.

Nå planlegger Berg å arrangere nok en uformell hund og barn-samling.

– Kanskje kan vi få det til i august? Det er fritt for alle å delta. Man behøver ikke å være medlem i klubben, og man trenger heller ikke å eie sin egen hund. Vi fikser det slik at alle får være med. Det viktigste er å gi barna den gode følelsen og gleden av å mestre samspillet med en hund, sier Åse Berg.