Gå til sidens hovedinnhold

I Sokndal kommune er det ikke nødvendig å melde seg opp til koronavaksinasjon ennå

Sokndal kommune har startet vaksineringa av beboere på sykehjemmet. De neste som står for tur, vil få telefon fra kommunen.

Først ut om å få tilbud om vaksine i Sokndal er beboere på sykehjemmet, deretter de eldste innbyggerne i kommunen - alle over 85 år. Så jobber de seg nedover 10 år om gangen til 65-årskullet. De som står for tur, vil få telefon fra kommunen med tilbud om vaksinasjon, samt tidspunkt og sted for en eventuell vaksinasjon, opplyser kommunen på sine hjemmesider.

Kommunen har ei liste over alle innbyggere over 65 år med telefonnummer, så det er ikke nødvendig å melde seg til kommunen, opplyser de.

Når de kommer til innbyggere under 65 år med underliggende sykdommer, vil de få lister fra fastlegene om hvem dette gjelder. Kommunen skriver at de vil bruke et dataprogram som finner informasjonen i journalsystemene. De vil også innhente opplysninger fra fastleger i Eigersund og Flekkefjord.

"I tillegg vil vi annosere, når vi kommer så langt, slik at folk som ikke har fått innkalling, kan melde seg", skriver de.

Etterhvert vil kommunen også sende brev til bedrifter i Sokndal, slik at arbeidere og gjester som oppholder seg i kommunen over tid, kan melde seg til vaksinasjon.

Koronatelefonen i Sokndal svarer også på spørsmål om vaksine. De kan nås på telefonnummer: 51470707.

Les også

Jostein Løining (80) var først ut i Sokndal