Gå til sidens hovedinnhold

I sommer blir det konserttelt og food court midt på Torget

Egersund Pubdrift AS setter sammen med Egersund i sentrum opp konsert- og aktivitetstelt på Torget i Egersund. – I tillegg til spennende konserter, byr vi på mat fra flere av byens spisesteder, forteller Arild Sleveland, daglig leder i Egersund Pubdrift AS.

Egersund Pubdrift AS er ansvarlig for konsertprogrammet, men setter i år opp sommerteltet sammen med sentrumsforeningen, Egersund i sentrum. Det blir åpningskonsert i teltet allerede 11. juni. Da blir det stand up-show med seks ulike komikere på plass, forteller Sleveland.

Servering av mat håper han å ha på plass noen dager senere. Målet er å ha den tekniske løsningen klar til 15. juni.

Skal spikres

Sommerens konsertprogram er ikke ferdig spikra, men det legges opp til konserter på fredager og lørdager. Innimellom blir det også en og annen torsdagskonsert, og det er også allerede klart at det blir pianokonserter med fri entré hver onsdag. Dalane Bluesfestival og Egersund visefestival vil bruke teltet som én av sine scener.

– Det er ikke fullt ut avklart hvem som blir med på food courten, men det er helt sikkert at Thai Takeaway, Bankers pizza, Lille India, Pibbaren & Nelliken og Hauen kro blir med. I tillegg jobbes det med å også kunne tilby kinamat og kebab-retter, forteller Sleveland.

Bestill med mobilen

Det blir mulig å bestille seg mat fra bordene i teltet også utenom konserter og arrangement. Bestillingen skjer via QR-koder og informasjon på bordene.

– Vi jobber med en ordning der maten kan leveres til teltet, men denne er ennå ikke helt på plass. Foreløpig må man derfor stikke ut og hente maten selv, sier Vidar Nesheim i Egersund i sentrum.

Nesheim leker med tanken om å utfordre noen til å drive sykkellevering av maten.

– Det er jo valg i år. Kanskje noen politikere har lyst til å levere mat og samtidig treffe velgere? smiler han.

– Hvis det viser seg at mange benytter seg av food courten, kan det også tenkes at levering av bestilt mat kan løses ved å gi noen en sommerjobb som sykkelbud, legger Sleveland til.

Utvidelse for takeaway

Aloun Khamvanly ved Thai Takeaway Egersund er glad for muligheten de får gjennom å delta i food court-ordningen.

– Vi har sitteplasser til ti personer inne i restauranten vår, og 16 personer ute. Å kunne levere mat til sommerteltet, er en stor mulighet for oss. Vi er glade for å være med på dette, sier hun.

Også Thomas Vatne og Charlotte Korth, henholdsvis eier og daglig leder ved Pibbaren & Nelliken, setter også stor pris på samarbeidet.

Pibbaren & Nelliken gjenåpner 12. juni, etter å ha vært stengt for renovering.

– Vi byr på mat laget av lokale råvarer. Ollestad kjøtt på Ualand, har utviklet en pølse som kun fås hos oss. Vi skal by på forskjellig snadder laget av lokalmat og geofood, sier Vatne.

Planen er å holde food courten åpen fra 15. juni, og fram til 15. august.

Les også

Davina (31) er en av få kvinner i hardrock-miljøet: – Jeg blir rett og slett fylt av glede av rock

Les også

Visefestivalen har et par dårlige, men også noen gode nyheter: - Vi har klart å finne mye spennende

Les også

Dalane Bluesfestival holder trykket oppe: Jane Beathe Asbjørnsen er ikke bare nytt komitémedlem – hun skal også stå på scenen