– Vi håper det er mange som kan komme, og spesielt representanter fra frivilligheten. I fjor ble vi nødt til å arrangere kulturkvelden på en annen tid på året enn normalt, og da så vi at det var mange som ikke kunne delta. I år er vi tilbake til der vi har vært. Vi håper mange blir med på festen, sier ordfører Magnhild Eia i Lund

Sammen med OK-sjef Lise Moen gleder hun seg veldig til kulturkvelden mandag 16. januar i Lundetun.

– På kulturkvelden vil vi avsløre hvem som får «Kulturprisen 2022». Prisen deles ut annethvert år, og går til en person eller lag/organisasjon som har gjort et stort arbeid innen kulturområdet.

Variert underholdning

I tillegg til kulturprisen blir det utdeling av kulturstipend og det blir gitt påskjønnelser til utøvere som har oppnådd gode prestasjoner i Norge og i utlandet.

Det er også satt sammen et flott underholdningsprogram.

– Vi får blant annet besøk av June Kommune som besøker Lund for første gang. Det gleder vi oss til. Tor Vidar Rennestraum kommer for å holde en konsert. Han kommer egentlig fra Kvinesdal, men bor på Moi, forteller Lise Moen.

Elever fra kulturskolen bidrar med god underholdning, og lunddølen Ane Iselin Brogeland, som i høst ble verdensmester i functional fitness, kommer for å ha et innslag.

– Vi er veldig stolte av å ha fått en slik stor prestasjon som Ane Iselin har klart, tilføyer ordfører Magnhild Eia.

Avhengig av frivilligheten

Både ordførerne og OK-sjefen håper mange setter av kvelden og kommer. Kulturkvelden er kommunens fest for frivilligheten.

– Vi har nesten 70 lag og foreninger i Lund kommune, fra smått til stort, og kommunen er helt avhengig av å ha frivillige som bidrar og står på. Det gjøres veldig mye bra rundt om i kommunen. Det er mange ja-mennesker her, og vi setter stor pris på det frivilligheten gjør, fremhever Lise Moen.

Endelig klaffet alt for Ane Iselin: – Jeg har ventet lenge på dette

– En verdig vinner av kulturprisen