Gå til sidens hovedinnhold

Jærkommunene satser på reiseliv i nytt prosjekt

Artikkelen er over 1 år gammel

En 14 mils lang sykkeltur fra Sola i nord til Egersund i sør skal bidra til å fremme lokalt og regionalt reiseliv på Jæren.

(Jærbladet)

Det skriver jærkommunene i en felles pressemelding.

– Kommunene Hå, Klepp og Time har tatt initiativ for å fremme reiselivet på Jæren. Gjennom pilotprosjektet «Reisemålsutvikling på Jæren».

Videre skrives det at det vil være snakk om en 14 mils lang sykkeltur som starter i Sola i nord, og som slutter i Egersund i sør. Turen skal være skreddersydd for hele familien, og underveis i løypa går turen innom flere steder i både Klepp, Time og Hå.

Løypa skal være utarbeidet i samarbeid med faglig konsulent fra Outdoorlife Norway, Johannes J. Apon, og andre lokale reiselivsaktører.

I juli 2019 ble ruten testet av turoperatørene Norway Up og Discovery Norway, og jærkommunene har valgt å kalle sykkelruten «Jærruta».

Til lanseringa den 22. april vil det også være mulig å klikke seg inn på nettsiden jaerruta.no, hvor en vil kunne finne både interaktivt kart, men også en kort skildring av de ulike stoppene langs veien. Man vil også bli presentert for både en firedagerstur, men også flere aktuelle dagsetapper. På hver av disse er det lagt inn egne avstikkere til jærkommunene.

Det vil også bli sendt ut en flyer som skal opplyse om nettsiden, og hensikten beskrives med følgende ord:

– Målet med nettsiden er å synliggjøre sykkelruten med stopp som er interessante for folk, både fra vår region og turister fra inn- og utland, og å øke verdiskaping for lokalt næringsliv.