Hvert andre eller tredje år inviterer elevene ved Heskestad skule, sammen med FAU, til stor julefest på Heskestad samfunnshus.

– Elever, ansatte og FAU har virkelig stått på de siste ukene, og vi lover at det blir skikkelig julestemning, sier rektor Gro Helleland.

Inspirert av sagn

Heskestad skole er en vandreskole. I det ligger det at skole setter av to til tre skoledager høst og vår hvor hele skolen drar ut på fottur i hei, fjell, langs gamle ferdselsårer og stier.

– Det var på én av disse turene, den som gikk til Førland i høst, at det ble fortalt historier om «Grammen». Denne lille skapningen var vond å komme ut for. Et bitt fra den kunne ta livet av deg på grusomt vis. Historiene om «Grammen» er blant annet hentet fra Dalane Tidenes arkiv, og fra lokale personer i bygda, og på turen til Førland ble «Grammen» på magisk vis levende igjen, forteller Helleland.

Dramatisert

Inspirert av historien satte elevene seg ned og forfattet eventyret om «De tre bukkene som skulle til bygda å finne seg juletre». Eventyret har nå blitt til et skuespill.

– De tre bukkene møter på mange farer på sin ferd. Blant annet «Grammen», men også en slakter. Hvordan disse møtene går, blir avslørt på julefesten. Det blir en spennende kveld, forteller hun.

Mer å by på

Elevene har også øvd på sang, dans og julespill. På festen blir det også salg av mat, gang rundt juletreet, allsang og utlodning.

– Det er fantastisk flott at skolen og foreldrene går sammen om et arrangement som dette. Det er i all hovedsak FAU som står for mat og arrangementet, men så stiller vi på skolen med underholdningen. Og i år blir den så spennende at du bare få denne festen med deg, legger Gro Helleland til.