Totalt blir det 10–12 øvelser, alle funnet på av Havsø selv.

– Pandemien gjorde det vanskelig å få til noe. Derfor er jeg veldig glad for å starte opp igjen, og håper at for eksempel skoler vil benytte seg av disse mulighetene til å lage en aktivitetsdag eller aktivitetskveld på senere tidspunkt. Først prøver vi ved låven, sier Havsø.

Åtte lag

Forrige gang var det åtte lag. På hvert lag var det to stykker. Slik ser ut til å bli også i år.

– Det er veldig samlende og sosialt å holde på med. Alle kan jo være med, og dersom man er et tomannslag så dekker en de utfordringer som kommer, sier Havsø.

Han ble inspirert av NRK1-programmet og seersuksessen «Mesternes mester», og har i tillegg funnet på egne utfordringer.

– Jeg har alltid likt å arrangere ting enten det har vært krokket eller andre ting. Drivkraften i dette prosjektet er å skape glede for andre.

Til å lage de ulike elementene har han blant annet brukt strømmetjenesten YouTube.

– Arbeidet med dette har pågått over mange år. Jeg har en verkstedsbu der jeg holder på, sier han.

Kan hyre inn utstyr

Nå håper han at folk kommer for å se på lekene, og bli kjent med de ulike øvelsene.

– Jeg håper også at de som deltar bringer prosjektet videre og tar det tilbake til bedriftene sine. De kan for eksempel hyre inn utstyret og bruke det i sosiale settinger for å skape samhold, sier Havsø.

  • «Mesternes mester» er en norsk realityserie hvor tidligere norske idrettsstjerner deltar i en uhøytidelig konkurranse om tittelen «Mesternes mester». Programmet har gått nesten årlig på NRK 1 siden 2009 og ble ledet av den tidligere syklisten Dag Erik Pedersen de tolv første sesongene fram til 2021, deretter av den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal