Drapstiltalte tilbake på åstedet

Den 29 år gamle sudanske mannen som er tiltalt for å ha drept sin kone i en leilighet i Fjellveien i Egersund, var onsdag formiddag med på en åstedsbefaring i forbindelse med den pågående rettssaken mot ham i Dalane tingrett.

DEL

Rettens administrator, sorenskriver Alexander Schønemann, og meddommerne Alf Reidar Eik og Elsa Vassbø Vaule ble orientert av etterforskere og krimteknikere som var i leiligheten etter at kvinnen ble funnet død på kjøkkenet.

På befaringen deltok også en av de oppnevnte sakkyndige psykologene og en medisinsk sakkyndig som var med på obduksjonen av kvinnen.

Statsadvokat Birgitte Budal Løvlund og Fredrik Martin Soma fra aktoratet og tiltaltes forsvarer Asbjørn Stokkeland var med på befaringen i leiligheten og rundt huset. Det var også Kristin Jensen. Hun er bistandsadvokat for den avdøde kvinnens familie.

Leiligheten har hatt en oppfattende oppussing etter den tragiske hendelsen fant sted i september i fjor. Rominndelingen er imidlertid den samme, slik at det kunne gis en grei beskrivelse av hvor funn ble gjort. Befaringen var unnagjort på mindre enn en halvtime.

Torsdag og mandag fortsetter saken med vitneforklaringer. Tirsdag skal de sakkyndige forklare seg, før det blir prosedyrer torsdag i neste uke.

Mannen er tiltalt for drap, for å ha mishandlet liket og for å ha startet brann og dermed ødelagt andres eiendom. Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og rettssaken startet mandag i forrige ved at mannen fastholdt å nekte straffskyld på alle tre punkter.

Artikkeltags