Lørdag 27. mai blir det futt og fart i Sokndalshallen. Etter et forhåpentlig omfattende program på dagtid blir det konsert med Vassendgutane i bygdas idrettshall om kvelden.

Vassendgutane omtaler seg selv som originalen av festcountry. Det kan publikum og dansende få erfare om de tar turen til Sokndal siste lørdag i mai.

Kjente låter

Vassendgutane fikk sin start i 1996 da seks unge menn samlet seg til øving på Ungdomshuset i Åmdalen i Ørsta. I årene etterpå har det blitt mye øving og stadig nye sanger, for eksempel Granada, Ungkar med Dobbelseng, Hjortejakt, Siste Dans, Silikon i Tatti, Hytta mi, Sånn so de va før og Hurragutt.

I 2022 er Vassendgutane blitt ei merkevare, og det ledende bandet i Norge i dette segmentet.

Håper på mye folk

Kjell Tore Sand er leder av komiteen for Sokndalsdagene, og har god kjennskap til Vassendgutane.

– Jeg er jo fra Åna-Sira, og der har vi hatt dem ikke mindre enn tre ganger. To av gangene var før de ble skikkelig godt kjent. Første gang kom det 1300 tilskuere til Åna. Vi hadde nesten ikke plass til flere, minnes Sand.

Kapasiteten i Sokndalshallen er cirka 900 tilskuere, pluss vakter, crew og andre som har med konserten å gjøre.

– Vi la ut billetter før jul, og så vidt jeg vet lå det en del konsertbilletter under flere juletrær denne julen. Salget er godt i gang, og vi ser virkelig fram til å gi folket en fest med trøkk og høy allsangfaktor, sier Sand.