Eiger lå ett poeng foran siddisene før den avgjørende kampen, og med uavgjort eller bedre ville de rykke opp til Norsk Tipping-ligaen. Hinna sto lenge imot, men i andre omgang giret hjemmelaget opp og viste seg som det sterkeste laget da de scoret tre ganger.

Fra fulle tribuner manet tilskuerne Eiger i angrep gang på gang. Det er ikke ofte det er en slik stemning i Hålå, men da det skulle avgjøres i sesongens siste kamp kjente publikum sin besøkelsestid. Eiger malte på, og ga seg ikke før de hadde puttet tre ganger. Feiringen etter kampen var det ikke mye å si på, da publikum stormet banen for å feire med deres helter etter at opprykket var et faktum mens rakettene lyste opp Hålå i røde farget.

Nervøs start fra begge lag

Eiger slet med å finne de rette rommene, og avleveringene fremover var for upresise i første omgang. Selv om Eiger slet med å spille ut bortelaget, kom de til flere kvalifiserte sjanser. Blant annet hadde Mathias Perttamo og Elion Shatri to eventyrlige muligheter til å sende laget sitt i ledelsen.

I pausen sa assistenttrener Espen Furuløkken at de ikke hadde kommet skikkelig i gang, og ville forsøke å finne Aleksander Kjellmann og Kenneth Grande mer for å holde mer i ballen. Og sannelig var det ikke Aleksander Kjellmann som satte Eigers første scoring etter 60 minutter da han dunket til fra distanse å sendte de mange fremmøtte tilskuerne til himmels med kremmerhuset sitt.

Viste klasse

Utover andre omgang viste Eiger-spillerne klasse og at de var det beste laget over to omganger. Laget fikk i gang kombinasjonsspillet og spilte Hinna regelrett ut i store daler av omgangen. Derfor var det ingenting å si da Kjellmann nok en gang satte et kremmerhus fra distanse da han løftet ballen over Lars Moe Billington i Hinna-målet.

– Det føltes sinnssykt deilig å se den gå inn. Jeg kjente jeg traff rent på ballen, og viste den ville gå i mål. Vi er en fin gjeng som kødder mye på trening og trives godt sammen. Det er utrolig kjekt å spille for så mange tilskuere, og vi gleder oss til å prøve oss i Norsk Tipping-ligaen, gliste to målscoreren etter kampen.

Mål-Garp sørget for fest

I løpet av omgangen var Eigers toppscorer Øyvind Garpestad involvert i flere situasjoner, og kombinerte fint sammen med sine lagkamerater. Etter 83 minutter fikk Garpestad betalt for det harde arbeidet han la ned gjennom kampen da han stjal ballen på midtbanen og satte fart mot Hinna målet. Fra seksten meter kombinerte han med fint med Mathias Perttamo, som uselvisk la igjen til Garpestad som sendte Eiger til himmels nok en gang.

– Jeg må takke Mathias som legger fint igjen der. Han skal ha mye av æren for det målet. Vi slet litt i første omgang, men i andre omgang slet vi med å trenge gjennom. I andre omgang går det bedre. Jeg er stolt av å være en del av dette laget. Nå skal vi ut og feire, forteller den sympatiske Garpestad.

Med 3–0 i sekken klarte Hinna aldri å svare, og det Eiger kunne slippe jubelen løs.

KAMPFAKTA

4 divisjon, avd. 1. 26 serierunde

Eiger - Hinna 3-0 (0-0)

Målene: Aleksander Kjellmann (60, 75), Øyvind Garpestad (83)

Dommer: Bjørn Reidar Klingenberg Schaal (Forus og Gausel Idrettslag)

Gule kort: Alexander Svanes (Eiger), Sander Bergset (Hinna)

Eiger: Denis Nadarevic - Sander Haugstad, Alexander Svanes, Jan Terje Søyland, Håvard Leidland - Elion Shatri, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Mathias Perttamo - Aleksander Kjellmann, Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere: Kim Robert Nyborg, Simen Håland, Stefan Ghilom, Petter Johansen Skadberg, Bjørn Sæternes Skadberg, Hans Marius Slettebø, Sindre Håland

Bøgh Hafsø banen