For å være helt ærlige, er det ikke ofte vi er på linje med Miljøpartiet de Grønne, MDG. Partiet har opp gjennom årene kommet med mange rare og ikke alltid like enkle forslag å gjennomføre-utspill, men leserbrevet til partiets listetopp i Eigersund, Richard W. Samslått, synes vi er interessant. Uferdig, antakelig – men spennende.

Samslått tar til orde for at forlatte båthus og forfalne brygger kan erstattes med grøntområder, boltreplasser for barn og unge – og til og med en bystrand. Tenkt det, en strand midt i sentrum av Egersund. En god tanke, og illustrasjonene som partiet har fått laget, ser unektelig fine ut. En må være glad i dårlig vedlikeholdte båthus og rekkverk for ikke å synes at dette kan ha noe for seg.

Les også

Egersund trenger en bystrand - en grønn og blå oase!

Og så må motstanderne av MDGs ønske antakelig også mene at vi trenger alle parkeringsplassene vi i dag har i sentrum av byen. Det mener ikke MDG, og det er deres fulle rett. I et miljøperspektiv der klimamål skal nås i rekordfart, kan selv noen færre parkeringsplasser i sentrum av Egersund bidra til et klimaløft.

Vi er også opptatt av aktivitet i byen. Den mye omtalte bryggepromenaden burde vært på plass i går, Feyer Brygge kommer, og vi får et flytende fiskeutsalg med serveringsmuligheter. Det begynner å gå seg til. Byens torg har fått nytt utseende, og det er virkelig en besnærende tanke om området utenfor rådhuset kan forskjønnes. Vi vet at Amfi Eikunda og de nye Alti-eierne har planer – og sammen kan kommunen og det private dra lasset, slik at det omtalte området etter hvert ikke blir seende ut som den bakgården det ser ut som i dag.

Hvorvidt det er praktisk mulig med en bystrand, vil tiden vise. Men forslaget er ikke nytt. I 2018 ble eigersunderne invitert med på en idédugnad der det bare var å foreslå hva sentrum burde få. En gruppe som Fonn-duoen Pete Seglem og Torger Torgesen var med i, hadde flere ideer. De ville anlegge en flott bystrand på området der rådhuset ligger nå. Der burde det også være et varmtvassbasseng, mente de. Bassenget skulle forsynes med varmtvann fra Torgersens bedrift Fonn, fortalte de DT.

Så med mindre kommunen heller vil spandere kollektivbilletten på kommunens innbyggere, slik Stavanger skal – er det bare å jobbe videre med planene for utviklingen av byen. Tenk på de unge, de som flytter hit, og som etablerer seg i byen vår. Mye er gjort, men mye gjenstår. Da er det godt å se at det finnes mange som vil byen og menneskene godt – med attraktive tilbud.

Også de neste 225 årene.