Gå til sidens hovedinnhold

Nå går trafikken som vanlig på Jærbanen

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter store forsinkelser onsdag morgen, og en drøy times full stopp mellom Ganddal og Sandnes sentrum onsdag formiddag, er togene på Jærbanen nå tilbake i vanlig trafikk.

(Jærbladet)

Togene går begge veier, og de er i rute, viser appen til togselskapet Vy ved 12-tiden, en times tid etter at den stengte strekningen mellom Ganddal og Sandnes sentrum åpnet igjen.

Store store forsinkelser

Det har vært store forsinkelser i togtrafikken på Jærtbanen onsdag morgen. Ved 09.30-tiden ble banen stengt for all trafikk mellom Ganddal og Sandnes sentrum.

- Vi har satt inn taxier i pendeltrafik mellom de stengte stasjonene, og vi har også bestilt inn busser. Det blir alternativ transport mellom Ganddal og Stavanger, mens vi kjører tog sør for Ganddal, sier pressevakt Gina Scholz i Vy til Jærbladet klokka 09.50.

Hun opplyser at Vy kommer til å sette inn et buss for tog-tilbud som skal gå innom alle stasjonene mellom Ganddal og Stavanger.

Ventet til etter morgenrushet

Bane Nors folk ventet til morgenrushet var ferdig før de gikk inn og begynte det fysiske arbeidet med å rette opp feilen.

- Det er en omfattende signalfeil ved Sandnes sentrum. Derfor venter litt, til den største morgentrafikken er ferdig, før vi går inn og retter opp, opplyser pressevakt Britt Johanne Wang til Jærbladet ved 08.30-tiden.

- Nå kan det kjøre tog. Det er forsinkelser, men togene kommer frem. Når våre folk skal inn og gjøre jobben, må vi stanse all togtrafikk ved Sandnes sentrum. Det velger vi altså å gjøre etter at morgentrafikken er avviklet, sier Wang.

- Vi vet ikke hvor lang tid arbeidet vil ta, sier Wang til Jærbladet.

Signalfeilen innebærer at togene bare kan bruke ett spor mellom Sandnes sentrum og Skeiane, og at togene må kjøre sakte på strekningen mellom Sandnes sentrum og Ganddal.

Oppstod litt før fem

Pressevakt Gina Scholz i Vy opplyser til Jærbladet at de fikk den første beskjeden om problemer litt før klokka fem onsdag morgen.

- Vi kjører nå med store forsinkelser, opp mot 30 minutter, opplyser Scholz til Jærbladet litt før klokka åtte.

Når togene kommer ut av rute, fører det til større forsinkelser, fordi tog må vente på kryssende tog på enkeltsporet sør for Sandnes.

Tidlig på morgenen var det størst forsinkelser på nordgående tog, som allerede da var opp mot en halv time etter rute. På sørgående tog var det registrert forsinkelser fra sju-åtte minutter og opp i drøyt 20 minutter.