Mange har oppdaget og registrert seg som nye brukere av Dalane Tidende. Etter at DTs eier Amedia i romjulen ble utsatt for et datainnbrudd, brøt det meste av systemer sammen – blant annet gikk det ut over abonnementsystemet.

Mens systemene er i ferd med å fikses, har alle mulighet til å lese Dalane Tidende helt gratis ut januar.

– Dette har mange benyttet seg av allerede, og jeg synes gjerne at enda flere bør gripe sjansen. Her kan dere uten at det koster ett øre se hva våre medarbeidere har skrevet av lokale saker den seneste tiden. Her får du det det trenger å vite om korona, lokalt næringsliv, byutvikling, meninger og debatt, sier redaktør Erik Thime.

Tilbudet gjelder den digitale utgaven av avisen, som også omfatter e-avisen - den elektroniske utgaven av papiravisen, som du kan bla i på nettet.

– I dag er avis mer enn noen papirsider. Nettet lever konstant, og vi publiserer nær sagt hele døgnet. Ved å ta abonnomentet i bruk slik det skal og bør gjøres, vil leserne få med seg det meste, for ikke si alt. Det er en stor andel abonnentet som ikke har registrert seg som såkalt aID-bruker. Gjør man det, får man tilgang til alt plussinnhold. Avis i dag er mer enn papir tre dager i uken, understreker Thime.

Slik gjør du det:

Trykk på hvilken som helst pluss-sak på dalane-tidende.no:

  • Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes. Med ett klikk kan du nå få tilgang til alt plussinnhold på DT i januar måned.
  • Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.
  • Tilbudet gjøres i forbindelse med at DT gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.
  • Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier redaktør Erik Thime.

Her er noen av sakene DT har publisert de seneste ukene:

Har kuttet lønninger og jobbet knallhardt: – Vi har vært på leting i "de dype skogene", men også fått napp i eliteserien

Fonn-lekteren har kommet «hjem»: – Målet er at restauranten skal åpne en gang i løpet av sommeren

Thime har tatt over tømmene: Sjekk hvilke planer den «halvstuderte røveren» har for Dalane Tidende

Nye E39: Nye Veier har innløyst dei første husa i Dalane

Nytilsetjingar i BDO: – At me har behov for å rekruttera, viser at me har lukkast

Dalane Energisalg AS sender snart ut desemberregningen: – Slik forbereder vi oss

Berentsen samlet inn juletrær: - Neste års julegin blir kraftfulle saker