Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. Nå starter moderniseringen av mobilnettet i Sokndal, Lund og Bjerkreim.

Telia vil være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og allerede i dag har åtte av ti nordmenn tilgang til 5G fra selskapet.

– Nå er vi godt i gang i Rogaland, og i ukene fremover vil vi modernisere mobilnettet i Dalane. Alle basestasjonene i Sokndal, Lund og Bjerkreim skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. i en pressemelding.

Eigersund fikk 5G tidligere i høst.

Hverdag med surfing

Det nye og raske 5G-nettet er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter levert over mobilnettet. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

– Arbeidet med å oppgradere til 5G medfører dessverre noe nedetid på basestasjonene som moderniseres, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Vi forsikrer at vi jobber så raskt vi kan for å minimere nedetiden. Videre vil kunder varsles i forkant om når vi begynner oppgraderingsarbeidet i deres område, sier Svendsen.

Har økt 5G-takten

– Kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet anbefales å bruke Wifi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk.

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I 2022 har selskapet økt takten på sin nasjonale 5G-utbygging betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur.