Før sankthansbålene tennes torsdag kveld er det god anledning til å få med seg en skikkelig fotballgodbit. EIK møter Sandnes Ulf i 2. runde i NM, og sjelden har vel mulighetene vært bedre til å gå videre til trekningen av 3. runde. EIK hvilte flere av spillerne i 4-0-seieren mot Odd 2 mandag kveld, og møter dermed relativt uthvilte når laget fra Sandnes står på motsatt banehalvdel i Idrettsparken klokken 18 torsdag.

Cupen står sterkt i Norge, og vi må si at vi så absolutt foretrekker varianten der cupfinalen spilles oppunder 1. søndag i advent, og ikke som i år, da et glissent Ullevaal stadion så Molde vinne «fjorårets» finale i mai. EIK fikk i alle fall en meget god gjennomkjøring da Odd-rekruttene ble sendt hjem med stortap denne uken, og vi gir hjemmelaget en god mulighet til å slå Sandnes-laget.

Dalane Tidende sender kampen direkte, men vi vil for all del oppfordre store og små til å dra opp til Idrettsparken. Etter en litt famlende start på sesongen har EIK-gutta virkelig kommet i hakk og står med seks strake seire i serien. Laget er proppfullt av selvtillit og møter et Ulf-lag som ikke har imponert så langt i OBOS-ligaen. Mandag reddet de så vidt ett poeng hjemme mot KFUM Oslo.

Vi håper at engasjementet rundt EIK tar seg ytterligere opp. På mandagens hjemmekamp dukket den nyetablerte supportergruppen Tigerflokken jr. opp med flere titalls medlemmer. De bidro med heiarop og skrål, og dannet sammen med over 300 andre en fin ramme om kampen. Vi ser for oss at det virkelig mobiliseres til torsdagens cupbatalje. Gå på kamp, støtt hjemmelaget på sin vei mot Ullevaal!

Vi har nevnt det før, men det tar alltid tid å bli kjent med hvem som spiller på EIK. Foran denne sesongen var det som vanlig stor utskiftning i spillertroppen, og den litt trå sesonginnledningen fikk enkelte til å tvile på lagets kvaliteter. Nå ser vi at ting tar tid, og når spillet setter seg, formasjonene sitter og beskjedene er enkle å forstå – kan det bli riktig bra fotball av det.

Kamp mandag, ny kamp torsdag og toppoppgjør mot Moss kommende helg. Det er ingen spøk og slett ikke noe hvilehjem å være i EIK om dagen, men skal en holde følge i toppen og ikke være en parentes i norsk fotball, må en takle presset og mange kamper på kort tid. Vi har tro på EIK torsdag. Laget viser god stabilitet, og virker trygge defensivt. Sandnes Ulf har vært litt opp og ned – og det vil ikke være noen cupbombe dersom gjengen fra Egersund ligger i trekningsbollen etter denne cuprunden.

Skal vi si 3–1 til EIK? Ja, vi sier det slik!