I Eigersund-ordfører Odd Stangelands julekalender hedres én person for sin frivillige innsats hver dag i desember. De nominerte er ikke rangert, men er plukket ut av en jury på bakgrunn av blant annet forslag fra publikum.

Ordførerens begrunnelse:

Gerda er frivillig i Dalane Demensforening – en forening som i år har 15-års jubileum. I disse 15 årene har de samlet inn midler til demensforskning, arrangert møter og kurs og utgjort en stor forskjell for både de som rammes av sykdommen og deres pårørende. I år er foreningen vinner av Eigersund kommunes Innsatspris for deres arbeid for innbyggerne i Eigersund kommune.

Gerda er en viktig brikke i dette arbeidet. Hun bidrar aktivt i foreningen, og når det er møter i demensforeningen, åpner hun gjerne sitt hjem og serverer både middag og kaker. Som mange andre frivillige, bidrar Gerda på flere områder. Hennes innsats både i demensforeningen og på Lagård bo- og servicesenter gjør at veldig mange får et lys i hverdagen. Gerda er alltid blid og sprudlende, og man blir glad av å være i nærheten av henne. Hennes innsats gjør at alle rundt henne gir det lille ekstra.

Med sitt frivillige bidrag utgjør Gerda sammen med de andre frivillige i demensforeningen en stor forskjell for innbyggerne i Eigersund kommune.