(Jærbladet)

– Kvinnen står fast på at hun ikke har drept samboeren, og nekter således straffskyld. Vi planlegger et nytt avhør av henne i løpet av onsdagen, sier politiadvokat Christine Kleppa i en pressemelding.

Hun utdyper overfor Jærbladet om bakgrunnen for at kvinnen er siktet for drap:

– Politiet fikk først melding om en død person 2. juledag. Politiet kom så på stedet og gjorde sine rutinemessige undersøkelser som alltid blir gjort når noen dør uventet i hjemmet. En del av den undersøkelsen er å sende den avdøde til obduksjon. Funn fra obduksjonen gjør at politiet nå har startet etterforskning, sier Kleppa.

– Hvilke funn er det snakk om?

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvilke type funn det er snakk om, svarer politiadvokaten, som heller ikke vil svare på om mannen har noen fysiske skader.

Kartlegger bevegelsene

Politiet gjennomførte tirsdag kveld kriminaltekniske undersøkelser i samboerparets bolig, der mannen ble funnet død. Det ble også tatt flere vitneavhør tirsdag ettermiddag og kveld, og dette arbeidet fortsetter onsdag.

Arbeidet med sikring og gjennomgang av elektroniske enheter fortsetter onsdag.

Politiet uttalte tirsdag at paret var kjenninger av politiet, men ønsker ikke å utdype mer.

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på dette nå, verken når det gjelder den avdøde eller siktede, sier Kleppa til Jærbladet.

Politiets meldinger tirsdag var noe forsvarer Odd Rune Torstrup reagerte på, og uttalte at hun regner med at hun blir renvasket. Politiadvokaten mener de har gjort alt rett i saken.

Ber om tips

Politiet vil onsdag avhøre flere vitner i saken og fortsette arbeidet med å kartlegge saken. De jobber med flere hypoteser, og uttaler at de vil holde alle muligheter åpne.

– Dersom noen har informasjon som kan være relevant for politiet i denne saken kan dette meldes inn på telefon 02800, sier Kleppa.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengslet i Jæren Tingrett torsdag klokken 10.30.