(Jærbladet)

Til Aftenbladet sier Aleksander Steinsvåg, advokat til den tidligere siktede, at tiden har vært krevende og at han var overrasket over at 21-åringen i det hele tatt var siktet.

- Det er klart det har vært tøft å ha disse anklagende hengende over seg. Han har hele tiden sagt at han ikke har noe med dette å gjøre. Dette har han fastholdt uansett hva andre i saken har sagt. For min klient har dette vært skremmende og frustrerende.

21-åringen er fra Eigersund. Han skal ikke ha noen tidligere dommer over seg, og har heller ikke erkjent straffeskyld tidligere i saken. Mannen er nå bosatt i Hå. De to andre tiltalte i saken er fra Forsand og Klepp.

Siktelsen mot mannen fra Eigersund ble etter hvert omgjort til å gjelde ran og medvirkning til grov frihetsberøvelse. Statsadvokat Arvid Malde har valgt å henlegge også denne siktelsen.

21-åringen var en av dem som tipset politiet om saken, sier Steinsvåg til Aftenbladet.

- I nærmere to måneder satt min klient i varetekt på grunn av bevisforspillelsesfare. Den første perioden satt han i full isolasjon. Det var svært tøft for ham.

Sigbjørn Sveli ble funnet drept på Regestranden 9. desember i fjor. Saken mot de to mennene som er tiltalt for drap eller medvirkning til drap, er fremdeles ikke berammet.

To menn risikerer forvaring for drapet på Sigbjørn (44)

Drapet på Rege: Begge siktede er tilregnelige