Gå til sidens hovedinnhold

Rekordstor ordrereserve for Akva

Akva Group fikk inn bestillinger for nesten en milliard kroner i perioden april til og med juni. Ordrereserven ved utgangen av juni var på rekordhøye 1,8 milliarder kroner.

(Jærbladet)

Akva Groups ordreinntak falt med 400 millioner kroner i første kvartal 2020 sammenlignet med samme periode året før – mye på grunn av store avbestillinger knyttet til korona-situasjonen. I andre kvartal dette året økte ordreinntaket med nær 250 millioner kroner sammenlignet med 2019.

– Stabile resultater i en utfordrende situasjon globalt, er Akva Groups egen overskrift på tallene for andre kvartal dette året.

Konsernet omsatte for 862 millioner kroner på de tre månedene, mot 798 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet (EBIT) var på 42,4 millioner kroner, drøyt ti millioner kroner lavere enn i tredje kvartal i fjor.

Konsernet rapporterer om rekordhøy omsetning fra det amerikanske markedet, med vekst både i Chile og Nord-Amerika. De har også økt omsetning fra sjøbaserte oppdrettsanlegg i Norden. Omsetningen fra landbaserte anlegg er lav, dels på grunn av innføringen av en ny generasjon teknologi og dels på grunn av at prosjekter har blitt utsatt. Akva Group meldte i april at et stort landbasert anlegg i Chile var avbestilt, og at planene om et stort anlegg i Kina er utsatt.

Akva Group leverer utstyr og teknologi til fiskeoppdrettere over hele verden. Konsernet har over 1500 ansatte på verdensbasis, og omsatte i fjor for nær 3,1 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Kverneland Næringspark på Øksnavad.

Les også

Nå har kleppsbuen Ronny (41) blitt direktør her

Les også

Klepp-bedrift kan få milliardkontrakt i USA

Les også

Knut gjer klart til å ta imot 50 nye kollegaer innan 2023

Les også

Akva rammes av korona-avbestillinger for flere hundre millioner