Fredag kveld er det endelig serieåpning i 4. divisjon, og Eiger spiller hjemme på Bøgh Hafsø-banen mot Hana. Eiger avsluttet sesongen i fjor sent i november ved å vinne 7–0 mot Ålgård. Laget endte på andreplass i 4. divisjon og tar mål av seg til å kjempe i toppen også i år.

– Ja, jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det, sier kaptein Jan Terje Søyland til Dalane Tidende.

Hana fredag kveld

Fredagens møte med Hana blir sesongens andre tellende kamp. Tidligere i vinter røk Eiger ut av cupen etter tap mot Varhaug i NM-kvalifisering. Oppladningen til den kampen var preget av skader og korona. Nå er troppen mer eller mindre fulltallig igjen, og Eiger stiller et slagkraftig mannskap hjemme i Hålå.

– Vi er gode på mye, og har et godt grunnspill. Det er mange gode fotballspillere på laget, og det er jeg sikker på at motstanderne kommer til å merke når vi kommer skikkelig i gang etter hvert. I fjor spilte vi halv serie, og et tap kunne få stor betydning. I år blir det endelig vanlig serie igjen med mange kamper. Vi gleder oss virkelig over at også fotballen er tilbake til det normale. Det har vi lengtet etter, medgir Eiger-veteranen.

Tar ansvar

Veteran? Joda. Han er i og for seg det. Som 28-åring er han blant de eldste på laget, og dermed også en av dem som må gå foran. Han startet med ungdomsfotball i Helleland i 2010, og har siden også vært innom EIK. Siden 2015 har det vært Eiger for alle penga!

– Jeg liker å ta ansvar, men det er som sagt mange gode spillere her. Noen har mer rutine enn andre, og vi må ta et større ansvar. Samtidig er troppen forholdsvis bred, og består av flere svært talentfulle unggutter. Det gror i Eigers ungdomsavdeling, og det er kjekt og viktig at flere får muligheten til å trene med og spille på A-laget, mener Eiger-kapteinen.

Søyland mener at Eiger bør være gode nok til å ligge i toppen, og holder spesielt to klubber som opprykksfavoritter:

– Hinna og Bryne 2 kommer nok til å ligge helt i toppen. Men vi skal som sagt gi dem kamp.

Lokaloppgjør

Søyland ser også frem til å møte Sokndal, som rykket opp fra 5. divisjon etter fjorårets halve sesong. Det er ventet at Sokndal får det svært tøft.

– Vi gleder oss til lokaloppgjøret, og ikke minst blir det gøy å møte Sokndal når de har vår tidligere trener som sjef på sidelinjen. Jone Mathiesen gjorde en flott jobb i Eiger. Nå skal vi møte ham som motstander. Det blir gøy, og det står selvsagt en del prestisje på spill.

Fotballinteresse

– Er det fotballstemning på Eigerøy, da?

– Ja, det er flere som begynner å snakke om fotball nå, og som har tenkt seg på kamp fredag kveld. Vi skal nær sagt være umulige å slå på Bøgh Hafsø-banen, og jeg håper mange kommer for å se på. Interessen for lokalfotball er stor i hele distriktet, og nå får vi endelig en fullverdig sesong uten en eneste restriksjon. Det blir ikke stort bedre enn det, mener Søyland.