Med seier ville SIK passere sine gjester på tabellen, men igjen var marginene i mot Jone Mathiesens gutter. Laget hans hadde nok av sjanser til å avgjøre kampen til sin fordel, men svake avslutninger gjorde at SIK måtte nøye seg med uavgjort. – Hundvåg er svinheldige som reiser herfra med poeng i kveld, er SIK-trenerens umiddelbare reaksjon etter kampslutt:

– Men dessverre så er vi ikke giftige nok i de avgjørende situasjonene foran målet deres, og mister seieren på det, fortsetter han.

Dette er noe som har kjennetegnet SIK gjennom hele sesongen, og Mathiesen poengterer at manglende avslutteregenskaper er hovedgrunnen til at laget hans ligger helt sist på tabellen når sesongen nærmer seg halvspilt.

Kampfakta

Sokndal - Hundvåg 1-1 (0-1)
Kiwi-banen, Hauge
Rundt 60 tilskuere

Dommer: Runar Andersen, Klepp IL

Mål: 0-1 Nikolai Wold (45), 1-1 Kim Josef Haaland (56, straffe)

SIKs lag:
Even Tengs Fosse, Håkon Stålesen, Espen Lammenes Eia, Thomas Åvedal, Christer Bu Mathiesen, Brian Thorsen, Jørgen Midtbø, Simen Paulsen Løvås, Ole Gabriel Urdal, Morten Tønnessen, Piotr Kowalik

Benyttede innbyttere:
Logan Brambo, Jonas Løvås, Kim Josef Haaland, Jon Terje Omdal, Trond Erik Larsen, Erlend Støle, Isak Omdal

En tam affære

Første omgang var en heller tam affære, der Hundvåg etter hvert etablerte et visst overtak. SIK slet særlig med å demme opp for baller inn i rommet bak backene Håkon Stålesen og Christer Bu Mathiesen, men vikarkeeper Even Tengs Fosse og midtstopperne Thomas Åvedal og Espen Lammenes Eia gjorde en solid jobb med å klarere de farlighetene som kom foran mål.

Minuttet før pause fikk Hundvåg et hjørnespark som fra undertegnedes posisjon så ut til å være feil dømt. SIKs spillere mistet litt konsentrasjonen, noe Hundvågs Nikolai Wold utnyttet da han headet ballen forbi et kobbel av hjemmelagets spillere og i mål.

Startet på benken

Sokndals to unggutter Logan Brambo og Jonas Løvås kom begge hjem fra Norway Cup i går kveld, etter å ha spilt fem kamper i Oslo. Trener Mathiesen valgte derfor å starte med begge på benken. De to ble byttet inn fra start i andre omgang, og SIK så straks mye friskere ut:

– I etterkant kan jeg nok si at vi burde startet med Logan og Jonas, men jeg så det slik at det ville bli litt tøft for dem å spille nitti minutter i dag, innrømmer Jone Mathiesen, som skulle se at laget hans tok et solid grep om andre omgangen.

Fintet keeperen

Åtte minutter ut i omgangen fikk Christer Bu Mathiesen en stor mulighet etter en god SIK-kontring. Venstrebacken strakk seg etter ballen, men avslutningen gikk i en forsvarer og ut til hjørnespark. En stor klynge med spillere samlet seg foran mål, og i situasjonen som oppstod ble SIKs Simen Paulsen Løvås dyttet over ende. Dommer Runar Andersen pekte korrekt på ellevemetersmerket, og SIKs "kicker" Kim Josef Haaland kom inn for å skyte straffesparket. Det gjorde veteranen med stor sikkerhet.

Han fintet keeper Jonas Vigdel mot venstre, mens han plasserte skuddet sikkert nede i motsatt hjørne.

Kampen dovnet litt hen det neste kvarteret, før SIK kom med en sterk sluttspurt som burde gitt tre poeng. Erlend Støle og Piotr Kowalik brant begge store muligheter, mens Kim Josef Haaland på overtid fikk nok en mulighet til å score. Men denne gangen gikk hans knallharde frispark rett i muren.

– Vi har hatt det gøy så langt

SIK misbrukte dermed sjansen til å klatre et steg opp på tabellen. Men trener Mathiesen ser likevel lyst på høstsesongen:

– Før sesongen var jeg litt redd for at nivået i fjerde divisjon ville være altfor høyt for oss, og at vi ikke ville ha noen sjanse til å hevde oss. Men de fleste kampene til nå har vært forholdsvis jevne, og det er bare et par ganger jeg har følt at vi har blitt direkte utspilt. Så egentlig har vi hatt det gøy så langt, til tross for få poeng, og jeg er sikker på at vi skal bite bra fra oss i kampene framover, avslutter han.

Et av lagene SIK må kjempe med for å unngå nedrykk er EIKs rekruttlag. I kveld var det unge EIK-laget på besøk hos Stavanger IF, noe som endte med tap hele 5-0. EIK ligger tredje sist med ni poeng, fulgt av Hundvåg med sju poeng og Sokndal med fem poeng.