Bridgeklubben i Egersund ble startet i 1940, før krigsutbruddet. Da gikk om lag 50 kortspillentusiaster sammen og dannet klubben, som lever i beste velgående i dag.

Det vil si: Det er behov for påfyll av flere yngre medlemmer.

– Det kan vi ikke legge skjul på. Vi er helt avhengig av å få nye og yngre medlemmer etter hvert slik at klubben kan holde aktiviteten oppe på et like bra nivå som i dag, eller enda bedre, sier Thorbjørn Brandsberg og Livar Valdemarsen til Dalane Tidende.

Bridgens dag

Norges Bridgeforbund oppfordrer klubber over hele landet til å gjøre noe ekstra når det lørdag 3. september er bridgens dag. Noen lager aktiviteter på kjøpesentre, andre går sammen med lag og foreninger om felles aktiviteter – og noen har vært på skoler i forkant av bridgens dag.

– Vi har også vært på skoler tidligere. Der har vi slått et slag for nettbasert bridge, og det gjør vi gjerne igjen. Her vil de yngre oppdage hvor spennende det er med bridge. For oss voksne er det også sosialt, og lokalt er det mange av oss som møtes to kvelder i uka; i Egersund og i Sokndal, sier de to bridgeherrene.

Begynte tidlig

Thorbjørn forteller at han begynte å spille bridge som 15-åring.

– Far var aktiv, og det var slik jeg ble dratt med. Storhetstiden i Egersund var da vi spilte og møttes på Grand Inn. Det var der det skjedde i gamle dager, minner Torbjørn.

Livar forteller om kjekke turer til Danmark der om lag 20 spillere fra Egersund spiller mot likesinnede i Hirtshals, Hjørring og Aalborg.

– Vi har fått veldig mange gode venner i Danmark, og vi drar til nabolandet siste helgen i mars og oktober. Vi drar ofte sammen med våre venner i Grimstad og Birkeland i Agder.

Kurs på skolene

– Hva gjør dere får å øke rekrutteringen*?

– Vi har hatt kurs på noen av skolene, og da spiller vi nettbridge. Flere av de unge har sagt og gitt uttrykk for at det har gitt mersmak. Bridge er hjernetrim, og krever å ha skjerpede sanser, mener Brandsberg.

Han og kollega Valdemarsen ønsker også tilflyttere velkommen til bords:

– Bridge er sosialt, og for folk som nettopp har flyttet til distriktet vil de være en fin møteplass, og et sted å treffe folk på. Her spiller vi, tar oss litt kaffe og snakker sammen innimellom rundene med kortspill.

Blir ikke dummere

Hver torsdag mellom klokken 18 og 21.30 er det spillekveld i lokalene der voksenopplæringen holder til. Det varierer hvor mange som deltar, men stort sett ligger det på mellom 20 til 40 spillere.

– Ingen blir dummere av å spille bridge, det er sikkert. Her må vi bruke de små grå, og vi oppfordrer virkelig folk som er enda yngre enn oss til å bli med. Vi tar gjerne imot innspill fra yngre som kan være interesserte – om hva som skal til for å få dem med, sier den lokale bridgeduoen.